Xyp9x har prøvet det hele som spiller. Nu skal han videreformidle den erfaring som træner.

Xyp9x fortæller om det svære valg at indstille spillerkarrieren

Det var så sent som i novembers, at Xyp9x tog det endelige valg om at forsøge sig i en anden rolle end som spiller.

Dette er andet af et todelt interview med Xyp9x, som også blev fanget på video. Se hele interviewet i bunden af artiklen.

Dagen efter MOUZ kvalificerede sig til slutspillet i PGL CS2 Major Copenhagen 2024, fangede Dust2.dk Xyp9x, hvor snakken faldt på både MOUZ, men også hans valg om at skifte sin spillerkarriere ud med en som assistenttræner.

I sidste uge bragte vi første del af interviewet, der handlede om Xyp9x' rolle hos MOUZ i netop disse dage, mens majoren står på. Herunder følger anden del af interviewet, der stiller skarpt på det svære valg at lægge spillerkarrieren på hylden og skifte det ud med en hel ny og uvant rolle.

Xyp9x har været på hold med mange af de mest markante personer i dansk CS. Fra In-Game Leadere som gla1ve og karrigan til trænere som zonic og ave, og så til personerne bag holdet som Lars Robl og Kasper Hvidt.

Her vil Xyp9x ikke pege på en enkelt eller to, der har været forbilleder for ham i hans nye virke som person bag holdet fremfor aktiv spiller, men tager et mere holistisk syn på sin personlige udvikling.

Jeg tror, at det er sådan, man er som person. Det man oplever i livet eller kommer igennem i livet, du tager nogle læringer fra det.
Der er helt sikkert nogle ting, som Danny (zonic, red.) gjorde rigtig godt. Der er nogle ting, som jeg kunne tage fra Lukas (gla1ve, red.). Der er også nogle ting, som vi måske ikke gjorde så godt her de seneste to-tre år, men det er også en læring.

Så jeg tror egentlig bare, jeg har prøvet lidt af hvert. Jeg har prøvet, hvad der ikke fungerer. Jeg har prøvet, hvad der fungerer, og i sidste ende så kommer det ned til, at man har nogle rigtig gode gutter på holdet, som tør at ofre sig selv for holdet, og som faktisk tør sige deres meninger.

Og at det bliver modtaget på en rigtig god måde og fremlagt på en rigtig god måde. Så kommer man rigtig langt der.

Det var så sent som i november, at Xyp9x tog den endelige beslutning om, at han nu skulle noget andet end at spille på serveren, afslører han over for Dust2.dk, men det var absolut ikke et nemt valg.

Jeg vil sige, det var et svært valg. Jeg tror, det var omkring november.
Det var svært, men det var mere den der tanke om, okay, er det virkelig nu? Er coaching det rigtige for mig? Er det noget helt andet? Hvad skal det være?

Og så begyndte jeg ligesom at dykke lidt ned, og jeg begyndte at se nogle dokumentarer omkring coaching.
Jeg prøvede ligesom at læse mig lidt frem til nogle ting, snakke med nogle folk, og så fandt jeg ud af, at min motivation faktisk lå der: At hjælpe spillere til at opnå deres mål.

Så jo, det var hårdt, men så snart jeg kom i gang med coachingdelen, så fik jeg ligesom noget andet at tænke på, noget andet at give mig til, og kunne se en ny mening med andet end det at være spiller.

Nu er du den eneste fra verdens bedste Counter Strike-hold nogensinde, det gamle Astralis, som er en del af de hold, som spiller i slutspillet i Royal Arena. Er det noget, der overrasker dig, at det er dig, der står her nu?

Ja, det vil jeg jo sige. Som sagt: For en måned siden der tænkte jeg jo ikke, at jeg skulle være her. Så jo, men jeg er her jo ikke som spiller. Jeg er her som assistenttræner, kan man sige.
Så et eller andet sted, så havde jeg i hvert fald ikke forventet, at det var mig, der stod her.
Jeg tænkte, at i hvert fald et par stykker ville nå arenaen.

#1(Med 1 svar)
26. marts 2024 kl. 12:51
TubbyGold
Jeg tror ikke det er nogen dum vej at gå for ham. Jeg vil skyde ham til at være en af de klogeste pro spillere nogensinde. Og da reaktionsevner og visdom formentlig er omvendt proportionelle, så er det her oplagt.
#2(Med 0 svar)
26. marts 2024 kl. 13:05
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
For mit eget vedkommende kan jeg kun håbe på, at din sidste sætning er 100p korrekt.
#3(Med 0 svar)
26. marts 2024 kl. 17:03
Unlucky-Luke
xyp <3
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.