cadiaN og Liquid nåede kvartfinalen ved IEM Chengdu.

cadiaN afslører travlt program

Dust2.dk har haft en snak med cadiaN angående ESL Pro League.

Tirsdag blev gruppe C og D skudt i gang til ESL Pro League, men inden kampene blev skudt i gang, havde Dust2.dk en snak med Liquid-kaptajnen.

Her gik snakken blandt andet på, hvordan cadiaN selv synes, at resultaterne har været indtil videre i Liquid, siden han skiftede fra HEROIC.

Jeg synes, at jeg selv - og det virker til, at communitiet - havde forventet bedre resultater noget hurtigere. Jeg tror, at situationen, hvor vi har båret nul point med videre fra ranglisten, har gjort, at kalenderen ikke har set helt ud, som man havde håbet på, fortæller cadiaN og fortsætter:

Det kan godt være, at brandet og spillermaterialet lyder til et tier 1-hold, men nu har vi kun spillet sammen “ægte” til ét enkelt LAN, IEM Chengdu, og så har vi spillet BLAST-gruppespillet og så RMR. BLAST-gruppespillet sammen med G2 og FaZe, som er to top 5- hold, så det er også en lidt hård lodtrækning.

cadiaN er ikke bleg for at erkende, at Chengdu-turneringen var en stor optur for holdet, men at rejsen ikke har været lige så nem som håbet.

Jeg tror overordnet set, at Chengdu var selvfølgelig en optur for os med sejrer over Heroic og G2, og kvartfinalen mod FaZe var jo en rigtig tæt kamp, som også gav folk noget håb omkring projektet. Men det er klart, at indtil videre, så har rejsen ikke været lige så nem, som vi havde håbet på.

Pakket program

cadiaN og Liquid nåede som bekendt kvartfinalen, hvor FaZe blev endestationen. Det til trods så fik Liquid alligevel vist lidt af de takter, der forventes af dem.

Og selvom det udefra set kunne virke til, at tiden fra kvartfinalen den 12. april indtil ESL Pro League i denne uge var et egentlig afbræk, så forsikrer cadiaN, at ugerne siden kvartfinalen ikke er blevet brugt på afslapning.

Til IEM Chengdu viser I noget storspil, som du også er lidt inde på. Så har der været et afbræk her i forhold til, I er havnet i gruppe C. Men tror du alligevel, at I kan tage lidt af den form fra Chengdu med ind til Pro League her?

Nu siger du afbræk. Jeg kan godt tage dig igennem, hvad der er sket siden IEM Chengdu.

Først så er der en lang rejse til L.A., hvor man lander mandag aften. Tirsdag og onsdag er der åben kvalifikation. Torsdag og fredag er der lukket kvalifikation. Lørdag og søndag er der mediedag. Mandag flyver man hjem, så lander man tirsdag i Danmark. Så har man onsdag og torsdag fri, og så har man trænet fredag og lørdag, og søndag morgen har man rejst herned, udtaler cadiaN og uddyber:

Så der er ikke sket så meget andet, end at det har været et ganske hårdt program. Jeg tror især det der med de tre tidszoner har været hårdt - der er jo okay meget tidsforskel til Kina. Så er der 15 timers tidsforskel fra Kina til L.A, og så er der jo lige 9 timers tidsforskel til Danmark. Så jeg tror hele det dér rejsecirkus er bare hårdt at være i. Det gør også, at man kan sige, at der måske har været 10 dage siden, vi spillede IEM Chengdu.

Det pressede program har derfor naturligvis også sat sit præg på træningsmulighederne, som ikke har været optimale. Trods alt ser cadiaN fine muligheder til ESL Pro League, der har et lidt mere 'tilgivende format' samt en fin lodtrækning for danskeren og resten af Liquid.

Hvad har man fået trænet? Jamen, det er jo begrænset, hvad man kan nå. Det er klart, som du siger, at spillet var bedre dér (til IEM Chengdu, red.), og det er jo nogle af de takter, vi kommer til at prøve at kopiere her.

Det er jo et lidt mere tilgivende format her til Pro League, hvor man kan tåle at tabe en del gange. Jeg tror, hvis man kigger på vores gruppe, så synes jeg egentlig, at vi har fået en relativt god lodtrækning.

Der er en masse hold, som man skal slå, hvis man vil i slutspillet til Pro League, og vi har stadigvæk en masse ting, hvor vi prøver at blive bedre. Der er en masse kultur, vi stadig prøver at arbejde på, men jeg håber stadigvæk, at vi dag for dag bevæger os i den rigtige retning.

Hvordan sådan helt konkret arbejder du med at undgå for meget jetlag? Fordi jeg tænker, at man er vel også ret smadret af at sidde så meget i et fly.

Ja, det er man. Jeg tror ikke, jeg prøver så meget andet, end det er de fleste, der gør. Altså at spise ordentligt, træne ordentligt, sove på de rigtige tidspunkter og prøve at time det så meget, man kan. Men det er klart, at selvom man føler, at man sidder med den perfekte opskrift, så tror jeg, at alle menneskekropper er påvirket af at rejse i de der forskellige tidszoner.

Så ja, jeg er da helt sikker på, at det har sat en kæp i hjulet på noget af den individuelle forberedelse og især også holdforberedelsen. Så jeg tror næsten, at det er noget af det værste ved det der med at skulle rejse, og så er træningen også dårligere i Amerika. Men det er rejsen frem og tilbage, der trækker tænderne ud.

Endnu et slutspil vil være et godt tegn

Ligesom så mange af de andre hold, Dust2.dk har snakket, er minimumskravet for cadiaN ligeledes at nå slutspillet. Noget, som ville være et godt tegn på mere stabilitet samt forbedret bundniveau.

Jeg synes, at minimumskravet må være at komme i slutspillet igen. Jeg tror, at back-to-back slutspil fra Chengdu og så her i Pro League vil være et godt tegn på, at vi begynder at udvise noget stabilitet og et bundniveau, der gør, at det er dér, vi kan være med.

Jeg er ikke så urolig for, at vores topniveau kan være rigtig godt, og vi kan slå rigtig mange gode hold. Lige nu synes jeg lidt mere, at vores bundniveau skal hæves. Så vil jeg sige, så tror jeg, at det kommer meget ind på lodtrækningen, hvem man trækker i de der slutspilskampe.

Den tidligere HEROIC-kaptajn erkender, at der i øjeblikket er lidt mellemrum mellem Liquid og holdene i top 5, så alt efter hvem man trækker kan være afgørende, men cadiaN slutter af med at understrege, at slutspillet er minimum.

Lige nu er der ikke nogen tvivl om, at jeg stadigvæk synes, at der er et skridt op for os til at slå de hold, der ligger i top 5. Så det kommer måske lidt ind på, hvem man trækker og hvordan der ledes. Men slutspillet ville være et minimumskrav for mig personligt.

Dette var første af to dele af vores interview med cadiaN. Hold øje inde på siden for at høre anden del, hvor den danske kaptajn sætter ord på ændringen i map poolen.

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.