maNkz trak stikket tilbage i januar.

Stort maNkz-interview: “Hvis man ikke har sit helbred, har man ingenting”

Dust2.dk har mødt den danske IGL til en snak om hans chokexit tidligere på året.

Det kom som en overraskelse, da maNkz tidligere på året, kort inden IEM Katowice og RMR-turneringen, blev sat på bænken hos sit amerikanske hold, M80.

Det lugtede ellers af major-deltagelse for maNkz og M80, da de var flyvende i tiden op til den nord- og sydamerikanske RMR-turnering i Mexico. Dog blev det klart for mange, at maNkz ikke skulle rejse med til Mexico, da han blev bænket.

Dagen efter satte maNkz selv ord på beslutningen, da han selv trak stikket. Og mens det ofte er enten transfers, niveau eller kemi på holdet, der ligger til grund for bænkninger, så var det denne gang maNkz' egen beslutning.

Den danske kaptajn havde brug for en pause fra CS på grund sit mentale helbred, skrev han i et opslag på X.

Jeg har problemer med mit mentale helbred, så jeg er nødt til at tage en pause, og jeg kommer ikke til at være på sociale medier på ubestemt tid. Pas på jer selv og hinanden, skrev maNkz kortfattet på X tilbage i januar.

Dust2.dk har taget en snak med maNkz om, hvorfor han trak stikket i første omgang, hvordan det var at trække sig fra holdet, mens de spillede vigtige turneringer samt en opfølgning på hverdagen i perioden væk fra CS.

Det går bedre. Jeg føler for alvor, at jeg er begyndt at komme ovenpå igen, og kan genkende mig selv i min hverdag.

Du trak stikket i slutningen af januar. Du skrev selv på X, at du havde problemer med dit mentale helbred. Vil du fortælle lidt mere om det?

For at holde det lidt kort, så befandt jeg mig i en tilstand, hvor jeg havde akut brug for hjælp, og trække mig fra den situation jeg nu var i, grundet de konsekvenser det havde både for mit fysiske og psykiske helbred, og den påvirkning det havde på mine beslutninger, og hvad jeg tilbød min kæreste hjemme i Danmark, mine holdkammerater, træner og min organisation som holdkaptajn og ansat.

Var der noget særligt, der fik til at træffe beslutningen om at trække stikket?

Da jeg begyndte at have fysiske symptomer, som resulterede i et slemt panikanfald og en tur forbi hospitalet, var det der, at det for alvor gik op for mig, at jeg skal gøre noget ved det.

Turneringer de fleste blot kan drømme om

Da maNkz i januar tog beslutningen om at trække sig betød det samtidig også, at han ville gå glip af de hidtil vigtigste turneringer i M80-trøjen.

Foruden RMR-turneringen i Mexico så glippede også IEM Katowice. Men selvom det har været en hård beslutning at trække stikket og dermed gå glip af nogle af de turneringer, de fleste blot kan drømme om, så var det den rigtige beslutning.

Det var en svær beslutning at tage, også fordi jeg ved, at det ikke havde konsekvenser kun for mig og hvad jeg har drømt om de sidste 15 år af mit liv. Chancen for at få mit navn printet i spillet for evig tid, og spille de mest prestigefyldte turneringer i verden, men også de konsekvenser det havde for mine holdkammerater og organisation. Set tilbage er jeg ikke i tvivl, om at det var den helt rigtige beslutning jeg har truffet, hvis man ikke har sit helbred, har man ingenting.

Hvad har du brugt tiden på siden da?

Jeg har brugt tiden siden da på at arbejde mig ud af den mentale og fysiske tilstand som jeg var i på det tidspunkt, og reflekteret rigtig meget over, hvordan jeg endte, hvor jeg gjorde, og hvordan jeg kan forebygge, at jeg nogensinde kommer i den tilstand igen. Brugt en masse tid væk fra computeren og CS, da det har fyldt rigtig meget af min hverdag de sidste mange år, og så har jeg også spillet lidt casual spil ved siden af.

Den 10. april vender maNkz tilbage til de sociale medier, hvor han takker for den støtte, som han havde modtaget i løbet af sin hårde periode. Den støtte var en stor hjælp for maNkz, understreger han overfor Dust2.dk

Jeg følte, at jeg havde behov for at takke alle de mennesker, som har støttet mig, og virkelig understrege hvor vigtig det har været for mig. Da jeg fik så meget positiv respons på nyheden, forståelse og sympati, var det bare rigtig rørende, og det havde en stor betydning for min helingsproces at kunne kigge tilbage på nogle af de søde beskeder.

Hvad skal der ske nu for dit vedkommende?

Som jeg tidligere nævnte, har jeg brugt rigtig meget tid på at reflektere på fortiden og mærke efter, hvad jeg vil bruge min fremtid på og hvorfor. Lige nu tager jeg den bare med ro.

maNkz blev i sommerpausen sidste år hentet til M80 fra ECSTATIC. Tidligere i karrieren har han også tørnet ud for blandt andre Copenhagen Flames, x6tence og naturligvis det Lyngby Vikings, der senere rebrandede til ECSTATIC.

#1(Med 0 svar)
24. april 2024 kl. 10:16
Coachdp
Endnu en gang kæmpe respekt til Mankz
#2(Med 0 svar)
24. april 2024 kl. 10:23
aGk
Dejligt at høre det går bedre. Håber vi ser ham på scenen igen, når han er klar :)
#3(Med 1 svar)
24. april 2024 kl. 10:24
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Godt med lidt indsigt. Er han stadig en del af m80s lineup eller skal han til noget andet så snart han er klar til det igen?
#4(Med 0 svar)
24. april 2024 kl. 10:58
JakobHelms
M80 har kigget efter en permanent erstatning. Jeg formoder ikke ligefrem at de kaster s1n - som gør det helt vildt flot - væk for at hente maNkz igen, når/hvis han bliver klar til at spille CS på det niveau igen :-).
#5(Med 0 svar)
24. april 2024 kl. 11:37
Hunt
Ville være fedt at se mankz tilbage på et tidspunkt, nok helst i EU. Det er sjældent det gør noget godt for EU spillere at tage til NA.
#6(Med 0 svar)
24. april 2024 kl. 14:16
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Håber vi får ham tilbage! God bedring!
#7(Med 0 svar)
24. april 2024 kl. 16:27
Kjaerbye
Major deltager
Vinder af ELEAGUE Major 2017
Respekt.
#8(Med 0 svar)
24. april 2024 kl. 16:37
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Fedt at høre det går bedre, fortsat god bedring!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.