Maniac skal nok ikke regne med at være en del af PGL's lineup fremover.

ESL og PGL reagerer på anklagerne mod Maniac

Dust2.dk har fået svar fra de to turneringsarrangører, efter beskyldninger om sexchikane fra schweizeren så dagens lys onsdag.

Onsdag havnede Maniac i lidt af stormvejr, da flere kvinder offentligt gik ud med anklager om at have været udsat for sexchikane af den 34-årige schweizer til et afterparty efter BLAST Premier Spring Final.

Maniac selv gik kort efter ud på X og kommenterede anklagerne, inden han trak sig fra ESL Pro League, hvor han ellers var hyret ind som ekspert på den engelske broadcast.

Dust2.dk har i forbindelse med anklagerne kontaktet både ESL, BLAST, PGL og HLTV, hvor Maniac ved flere lejligheder har været enten vært, ekspert eller på anden måde været en del af lineuppet på kameraet.

Og PGL, som over de næste to år opruster markant med 11 turneringer over store dele af verden, så skal Maniac ikke regnet med at blive hyret ind. PGL oplyser i en kortfattet kommentar til Dust2.dk, at han ikke er en del af deres planer.

Han er ikke længere en del af talent-gruppen til vores events, skriver PGL.

Dust2.dk har spurgt PGL, hvorfor Maniac, der blandt andet har været ekspert til PGL's tre majors i henholdsvis Stockholm, Antwerpen og København , ikke er med i planerne fremover, men PGL har ikke yderligere kommentarer.

ESL undersøger sagen

Helt så kontant er meldingen ikke hos ESL, hvorfra Maniac onsdag trak sig.

De understreger, at hændelsen ikke fandt sted til et af deres events, men at de undersøger sagen, og at Maniac for nu ikke er en del af broadcasten til ESL Pro League, som spilles over de næste par uger.

Vi er opmærksomme på anklagerne mod en af vores broadcast-medarbejdere, der har optrådt på EFG's (ESL FACEIT Group, red.) analyst-desk i år. Selvom hændelsen ikke fandt sted ved et EFG-event, er sikkerheden for fans, spillere og personale vores højeste prioritet. Vi undersøger sagen, og fremadrettet vil medarbejderen ikke længere være en del af den igangværende udsendelse af ESL Pro League, skriver ESL i et skriftligt svar.

Dust2.dk har efterfølgende spurgt ESL, om de undersøger, hvorvidt lignende episoder med Maniac også kan have fundet sted til deres events, men turneringsarrangøren er endnu ikke vendt tilbage.

HLTV oplyser, at de ikke har nogle kommentarer til, om Maniac er i spil til værtstjansen på HLTV Awards, som han ellers har haft både i år og sidste år.

BLAST har endnu til gode at vende tilbage på Dust2.dks henvendelse.

#1(Med 15 svar)
5. september 2024 kl. 10:37
Djoerup
De kvinder der mener han chikanere dem burde fremvise nogen beviser før der skal være nogen konsekvenser for maniac det her er sku da for åndsvagt
#2(Med 3 svar)
5. september 2024 kl. 10:43
RasmusRoev
Jo hele det her setup. Det er forfærdeligt, og kan smadre en hver mands karriere, hvis en kvinde virkelig vil.
#3(Med 2 svar)
5. september 2024 kl. 10:47
Djoerup
Og hvis man kritisere kvinderne der kommer med anklagerne bliver man bare beskyldt for og være sexistisk. Det så vanvittigt
#4(Med 1 svar)
5. september 2024 kl. 11:02
RasmusRoev
Enig. Meget enig.
Men hvordan dette skal håndtere, det er dog svært. For mig virker det bare lidt som om, at kvinderne burde "steppe" mere op for sig selv. Men man ved jo så heller ikke, hvor "grov" mændene er. Det en voldsom balancegang.
#6(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 11:33
Djoerup
Syntes egentlig til en vis grad man skal have lov og anklage folk ligeså tosset man vil, men det sekund man går offentligt med det som nu her i denne situation skal man lægge nogen beviser, det ender jo med at man ser anderledes på Maniac nærmest lige meget hvordan det ender
#7(Med 10 svar)
5. september 2024 kl. 11:36
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Hvad er det helt konkrekt de skal fremvise af beviser?
At Maniac falder og tager dem på brysterne eller at han har danset ulækkert op af dem på dansegulvet på video? (Det er et afterparty, hvor folk hygger sig)

Jeg har svært ved at se, hvad de skal fremvise af beviser. Jacky (gift med den ene) kommer med samme udsagn som de 2 kvinder. Vi lever i en vild cancel kultur, men hvordan skal man ellers forholde sig?

Jeg er lidt i tvivl om hvordan de skal fremvise deres beviser.
#9(Med 2 svar)
5. september 2024 kl. 12:42
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Alt til side, var det min kæreste og jeg kunne se en fulderik falde FIRE gange over og gramse på min kæreste, havde jeg nok stoppet det allerede første eller anden gang.

Hans udsagn giver ingen mening.

Det lyder mere som om han ikke har set det, og så har hans kæreste forklaret til ham efter hvad der skete, hvor han så derefter kommer med udsagnet for at støtte hende.

Ingen mænd uanset hvor Dyssocial eller angst man så er, lader da en fulderik falde over på ens kæreste for at gramse på dem, ikke en, ikke to, ikke tre, men FIRE gange. Altså det lyder total underligt i min verden. Det er jo ikke fordi Maniac er Jay Cutler. Altså forstå mig ret.....
#11(Med 1 svar)
5. september 2024 kl. 12:55
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Alle handler jo forskelligt i de situationer. Han har jo stoppet det anderledes, ved at søge et nyt sted hen, om han så er Jay Cutler, Maniac eller 3. mand.
Hvis Jacky havde klappet ham en, så var han måske heller ikke blevet ansat på en masse andre events.

Er der usammenhæng i alle historierne? Ja. Men det vigtigste er alle føler sig trygge, og har en god aften til et afterparty. Det har de så tydeligvis ikke haft hvis BLAST har været på sagen allerede tilbage i Juni måned.. Jeg nægter simpelthen at tro på at Maniac er blevet bekendt med denne undersøgelse igår, som han skriver.
#14(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 13:02
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg synes bestemt heller ikke han skal klappe ham en, det hører ingen steder hjemme, men man kan sagtens stille sig imellem, eller sige noget til manden på stedet, at han krydser en grænse, på den måde gør man både ham selv og alle tilstede opmærksom på at han opfører sig dårligt, dermed ville alt det her mudderkastning også være mere bakket.

Jeg synes stadig man skulle have taget det her internt, kontaktet maniac og sagt til ham det ikke var i orden dagen derpå. Er sikker på manden er fornuftig nok til at kunne have givet en undskyldning privat, det er jo nærmest umuligt for ham nu offentligt at give en undskyldning (Udover det han har gjort) Uden at fremstå ekstremt dårligt.
#15(Med 6 svar)
5. september 2024 kl. 13:44
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg synes det syge er, at folk(i dette tilfælde kvinder) tager på “klub” eller hvor det dansegulv nu har befundet sig, og bliver rystet over, at møde en meget fuld og grænseoverskridende person(i dette tilfælde Maniac).
Self er hans adfærd ikke ok, men det er jo desværre det der sker ved enkelte personer, når de drikker alkohol.
Vi har også et ansvar som menneske, når vi tillader os selv at befinde os på et dansegulv med stive mænd og kvinder 🤓 Her hentyder jeg til de kvinder som føler sig forulempet.
Kan forstå hvis det er sket på kontoret, men i byen… kom nu lidt..
#17(Med 2 svar)
5. september 2024 kl. 14:02
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Men alle skal vel kunne være på et dansegulv uden man skal tage konfrontationer med en mand der har drukket alkohol?
Jeg synes det er bekymrende at alkohol, skal være en undskyldning for at være klam.
Den var sgu ikke gået herhjemme, hvis jeg havde været klam på et dansegulvet og rørt ved piger 1, 2 eller 4 gange selvom jeg havde drukket alkohol.

Der vil alle dage være tættere kontakt på et dansegulv end på et kontor, men man behøves da ikke overgå hinandens grænser fordi man danset og har drukket alkohol.
#19(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 14:04
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Tror du misforstår mig. Siger ikke alkohol er en undskyldning for hans adfærd. Siger netop det ikke er ok.
Jeg slår blot fast, at man som menneske skal bevidst om, at man kan støde ind i sådanne individer i byen. Det er en konsekvens ved at være i et alkoholiseret miljø. Ikke alle kan styre det! 🫶
#20(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 14:17
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Bare lige så vi er enige, så havde jeg bestemt ikke accepteret, at nogen gramsede på min kæreste, søster eller veninde i byen og jeg kunne aldrig selv finde på, at overskride den menneskelige grænse, som jeg mener ALTID skal respekteres. Men jeg synes satme det er naivt at tage i byen og ignorere at ting som disse kan forekomme. 🤓
#21(Med 2 svar)
5. september 2024 kl. 14:26
Kristja
Det skal selvfølgelig også være trygt og rart at gå i byen, men jeg giver dig til dels ret! Har han nu været æske stiv, og helt på månen, så er det ikke sikkert han i momentet har realiseret, at det han har haft gang i, var helt og aldeles forkert. Og dermed burde der være en voksen mand/kvinde tilstedet, som så kunne have stoppet dette.

Altså jeg har selv set det, og selv oplevet det utallige gange i byen, og det er 9/10 gange blevet håndteret uden et større slagsmål. Altså det er jo ikke kun mænd der kan være grænseoverskridende i byen, og derfor er denne her sag endnu mere latterlig imo. Kan slet ikke forstå man går ud på sociale medier med det, og at det kommer lige efter anklagerne fra ARKO styrker ikke just sagen.

I teorien kunne han ligeså godt have fået begge kvinder til at fortælle disse 2 historier, og at jacky så bare bakker dem op. Det er kort sagt ikke nok i en retssag, og jacky vil aldrig være anerkendt som et pålideligt vidne i retten.

Men ja det havde været en helt anden historie, hvis det var sket på arbejdspladsen, eller i den lokale købmand.

Og kan man ikke fremlægge beviser, på nogen som er sket i et offentligt rum, så er der altså noget der lugter lidt 😅 2024 alle går rundt og filmer alt nu til dags, folk ser en koncert igennem deres mobiltelefoner. Lur mig om man ikke kunne have hevet mobilen frem og tændt for kameraet, når han gjorde det for anden eller tredje gang. Og hende den første kvindes udsagn holder ingen stedet altså.

Jeg selv stor modstander af klamme mennesker og ulækker opførsel, og det går så begge veje i denne her situation set ude fra. Det er lige så ulækkert at ødelægge en mands image og tage hans levebrød fra ham uden beviser, som det han angiveligt har foretaget sig.
#22(Med 1 svar)
5. september 2024 kl. 14:24
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Kvinder er sku ligeså slemme som mænd på dette område. Forskellen er bare, at vi mænd langt hen af vejen, godt kan lige at en kvinde er sådan overfor en i byen. Det handler vel udelukkende om perspektiv i sidste ende 🤓💪🤣
#23(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 14:29
Kristja
Tror helt sikkert at det handler om perspektiv, og det individ der nu gramser på dig 😂 og ja der er selvfølgelig også en væsentlig forskel på om det er en kvinde eller en mander der bliver udsat på sådan noget. Manden kan i de fleste tilfælde godt selv til fra, og her spiller det fysiske nok også en større rolle 😅
#5(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 11:17
aGk
Dust2TV sub
Sådan en sag burde lægges til politiet. Det bliver en passiv form for selvtægt når man bare lægger sådan noget ud til folkedomstolen.

Lad politiet få eventuelle beviser fra overvågning og vidner, så der kan laves en saglig vurdering af sagen.

Men det er en møgsag og dilemmafyldt, fordi selvfølgelig skal kvinder have et talerør. Det er bare ærgerligt at det får konsekvenser, inden man kan nå at lave en objektiv vurdering af det.

Lorte sag all-around.
#8(Med 9 svar)
5. september 2024 kl. 12:11
birdycantswim
Dust2TV sub
Som kvinde (i esport), der har oplevet ubehagelig og grænseoverskridende adfærd fra det modsatte køn (på trods af tydeligt at have afvist og forsøgt at flytte sig fysisk fra situationen), må jeg blot konkludere at kommentarsporene på de seneste artikler er et perfekt eksempel på hvorfor jeg selv, og mange andre kvinder, ikke tør stå frem og sige noget, når vi oplever grænseoverskridende ting.

Et er at opleve ubehagelige situationer som dem kvinderne har beskrevet, men at folk ovenikøbet betvivler om man taler sandt, eller mener at man blot er sart og/eller forsøger at ødelægge en mands ry (“for clout” eller andet), er bare endnu en enorm mavepuster man skal forholde sig til. Så er det “nemmere” at tie stille.

Problemerne med SA inden- og uden -for for esportsscenen er langt større end I lader til at være klar over, men den eneste måde vi kan bringe opmærksomhed på det, er jo ved at tale højt om tingene, og ikke tie, i frygt for at blive savet over på internettet.

Mit forsigtige gæt er, at de af jer som betvivler kvindernes beretninger, nok ikke selv har oplevet lignende overgreb, så jeg kan godt forstå det kan være svært at forstå hvor stort problemet er. Men hvis I er privilegerede nok til ikke selv at have oplevet ting som disse, er mit (måske naive) håb, at I så i det mindste vil være åbne, respektfulde og lyttende for dem, der vælger at stå frem.

Ellers har vi ingen chance for nogensinde at oplyse problemet og få gjort noget ved det, og så fortsætter den her enormt onde cirkel blot.
#10(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 12:48
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Må jeg godt spørge dig om et tillæg til din besked her, hvorfor er det at det skal ud på sociale medier istedet for at skrive privat til manden at du ikke synes det er i orden, og så tage det med ham? Hvis han så skriver privat og indrømmer det, har du det jo på skrift. (Giver han en undskyldning så er den vel ikke længere).

Jeg forstår ikke den tildens der er kommet her til at lade folkedomstolen rive mandens karriere i smadder pga. Hearsay.

Og ja det er hearsay hvad enten du vil det eller ej, hvis det er så alvorligt som hun fremligger det, så burde hun også være gået til politiet og ikke sidde og agere på sociale medier.

Og hvis det blot er noget fyfy han var fuld, så burde man have taget den internt og fået en undskyldning fra manden. Det her mudderkast offentligt er der ingen der vinder noget på.

Grunden til folk tvivler kan man jo så takke de kvinder for som kommer med falske anklager. Der var Bla. En kæmpe sag mod LinusTechtips som fx. Viste sig at være bullshit. Det samme med diverse fodboldspillere (Nuvel de sager var langt mere alvorligt end at falde på ens bryster på et diskotek, men det hjælper ikke på folks opfattelse om troværdighed ved anklager på soME)
#12(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 12:59
rask
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Ærligt, stor respekt for din kommentar. Tak for den!
#13(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 13:01
aGk
Dust2TV sub
Tak for perspektiv 👍
#18(Med 3 svar)
5. september 2024 kl. 14:01
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Sandheden er jo desværre bare, at rigtig mange kvinder udnytter disse situationer til egen fordel og skider på dem der rent faktisk har stået i din situation.
Derfor er man nød til at forholde sig kritisk til alt, før der er noget konkret at gå ud fra.
Jeg forstår og respekterer 100% dit perspektiv, men der er altid 2 sider af en sag, så derfor synes jeg ikke det er fair at slå ned på folks tvivl i situationer som disse.
#25(Med 2 svar)
5. september 2024 kl. 14:57
JSs
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
"Sandheden er jo desværre bare, at rigtig mange kvinder udnytter disse situationer til egen fordel og skider på dem der rent faktisk har stået i din situation."

Er det noget du antager eller har du dokumentation på sådan et statement?
#26(Med 1 svar)
5. september 2024 kl. 15:59
soga
Falske anklager fra mennesker - det skal du ligefrem ha’ dokumentation på før at du tror at det finder sted?
#29(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 17:12
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
😵 Manglen på logik vil ingen ende tage
#24(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 14:47
Kristja
Bør man ikke altid lade tvivlen komme en anden til gode?

Stor respekt for din besked, og for at dele dit syn på emnet, og din egen opfattelse samt oplevelse! Og vi er helt enige om, at det faktisk fylder mere end det enkelte menneske går og tror, og det er jo ikke bare på dansegulvet det er et issue.

Men det høre bare ingen steder til, at man går ud på sociale medier og kaster rundt om sig ved vilde anklager, uden at have det mindste som kan bakke ens påstand op. Og når det er sket i et offentligt rum, så må der jo også være vidner/beviser til hændelsen?

Jeg kan bedre forstå, at man har behov for at påberåbe sig hændelsen offentligt hvis det er sket i det private. Så man kan advare andre om et individ.

Men hvorfor har man ikke anmeldt situationen til myndighederne, eller dem som står for eventet, hentet en vagt, og fået gerningsmanden fjernet fra festen?

Jeg har selv set det og oplevet det, og har selv stoppet lignende op til flere gange i byen og sågar også på arbejdspladsen. Ofte skal der ikke meget mere til, end at man henvender sig til personen og forklare at det han/hun har gang i ikke er okay. Er vedkommende pisse stiv, så er det dog ikke altid de tager de så pænt, og her må man jo henvende sig til en vagt, eller få andre til at være behjælpelig med at fjerne personen fra stedet, og efterfølgende tilkalde politiet i mens man holder vedkommende i sin varetægt.

Jeg synes også lidt at var kvinderne nu kommet med de her anklager forud for Arkos anklager, så havde de måske også været mere pålidelige? Det her lugter simpelthen af en vendetta.

Var din mand blevet anklaget for det her, uden der var beviser, ville du så bare tro blindt på kvindernes påstande, eller ville du selv betvivle deres anklager, og også håbe på, at andre ville betvivle det? Eller synes du det er ville være fedt, at din mand blev hængt ud på sociale medier, for noget som han formentlig ikke har gjort?

Jeg forstår godt hvor du vil hen med din besked, men der er jo altid 2 sider af en sag, og alle skal vel høres og dømmes på lige fod, og det er næppe folkedomstolen, som bør gøre dette i første omgang 🥲
#30(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 18:07
RAF
Tak for at dele
#16(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 13:49
TheJyde
Kendte folk tror mange gange de lige kan tillade sig lidt mere end andre og det er ikke iorden. Det er set så mange gange før men den er svær for hvordan skal kvinderne bevise noget. det er som regel påstand mod påstand.
#27(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 16:10
soga
Hvornår mon at den vestlige verden bliver mere moden på dette punkt, så folks liv ikke bliver helt smadret pga. påstande (red. læg mærke til at jeg IKKE siger at den ene eller anden lyver, jeg forholder mig ikke til det). Jeg tror at vi allesammen kan blive enige om, at vi hellere vil have 3 måneders betinget fængsel for at stjæle en pakke tyggegummi fra 7-11 end at få smadret sin karriere, ry og måske mistet sin partner pga.

1) Skyldig indtil det modsatte er bevist, kontra 7-11 sagen
2) Cancel kultur

Jeg kender fyre som har haft den her grænseoverskridende adfærd men jeg kender til endnu flere der har oplevet den fra kvinder. Dog er det ikke blevet set som et problem, og hvis det var - så har de sagt fra..
#28(Med 0 svar)
5. september 2024 kl. 16:33
Marquina
Kvinder vil altid ha ligestilling, lige indtil dette sker.
Hvorvidt det er sket eller ej, pas, men at 90% af folk altid stoler på hvad kvinden siger, er mig en gåde, personligt tror jeg ikke selv på det, medmindre ham Jacky er jordens største pussy self.
Indtil andet decideret er bevist, er han uskyldig og alle de små internet krigere som sviner ham til, viser blot hvor ynkeligt et community vi egentlig har i Esport.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.