ruggah skal ikke på serveren, men kan stå bag sine spillere.

ruggah forklarer skiftet fra device til cadiaN som IGL

device manglede lidt hjælp fra sine holdkammerater til at kunne lykkedes fuldstændig som ny IGL, fortæller ruggah.

Dust2.dk ved BLAST Premier Fall Final 2024 i København.

Vi fik en snak med Astralis coach, ruggah, til mediedagen ved BLAST Premier Fall Final 2024 i Forum. Her kom snakken naturligt til at falde på al den drama, der har været omkring holdets og specielt cadiaNs deltagelse ved eventet.

Interviewet blev foretaget klokken 14:00 tirsdag. Det er inden de syv holdkaptajner opfordrede ruggah til at spille turneringen i stedet for br0, og inden BLAST kom med deres endelige afgørelse på sagen.

Hvor meget fylder balladen i medierne internt på holdet?

Det er selvfølgelig et forstyrrende element, men som man kan se i dag, så fylder det mere alle andre steder end inde i vores kerne omkring holdet. Vi ser selvfølgelig, hvad der bliver skrevet osv., men i sidste ende, så handler det om, at vi skal forberede til kampen i morgen. Det er ikke noget, der fylder ekstraordinært meget hos os. Den må organisationen og BLAST og de andre hold stå for at få snakket igennem.

Holdet har berørt dramaet, men det har ikke været nødvendigt endnu, at give det ekstra opmærksom for at få fokus på det rette sted for spillerne.

Vi har da snakket lidt løbende omkring det, men det er ikke noget, vi har haft holdmøde eller noget om. Vi må tage det, som det kommer, og det er også vores plan. Og hvis der sker noget, så må vi jo sætte os ned og få lagt en slagplan med, hvordan vi vil håndtere det.
Men indtil videre er det ikke noget, vi bruger tid og krafter på.

Herefter drejede samtalen sig ind på tilføjelsen af cadiaN, og hvilken indflydelse det kommer til at have på serveren. ruggah kunne afsløre, at Astralis kun har haft tre træningsdage med cadiaN op til turneringen i København.

Vi har kigget lidt i forhold til, hvad det er, vi har manglet en smule af, og en af tingene er en lille smule mere erfaring på serveren.
Det er ikke fordi, at de tidligere HEROIC-drenge ikke har prøvet en masse ting før, men nogle gange kommer der også nogle ting på et hold, der har aspiration om at være verdens bedste, hvor man har brug for noget alder og erfaring og få nogle forskellige ting ind i rummet, når man skal præstere. Og det er også det, jeg synes, vi har fundet i cadiaN.

Han har erfaring, men han er også god til at trække sine holdkammerater med op - både på og uden for serveren.

ruggah tilføjer, at han allerede har kunnet se i træningen, at cadiaN har fået tilføjet nogle flere mind games og flow i holdets spil, og at det lover godt for fremtiden.

Astralis besluttede i starten af året, at device skulle overtage rollen som In-Game Leader fra blameF. Dengang blev det præsenteret som en naturlig udvikling for Danmarks bedste spiller gennem tiderne, men efter blot halvanden sæson har han givet rollen videre igen.

Derfor spurgte vi ruggah om, hvornår holdet begyndte at overveje, at stoppe eksperimentet med device som IGL.

Det er svært lige at sige, at det er et bestemt tidspunkt. Vi har jo løbende evalueret, hvordan det er gået, og det jeg også har sagt til Nikolaj (device, red.), dem omkring holdet og spillerne, når vi har snakket om, hvordan det er gået, er, at det jo ikke er hans skyld, at vi går ind på halvtomme bombsites og ikke får konverteret runderne.

ruggah nævnte tidligere, at der manglede lidt erfaring på holdet, som de nu har tilført med cadiaN. Derfor spurgte vi også ruggah, om holdsammensætningen på Astralis var den rette for device som uprøvet IGL.

Vi havde jo mange tanker omkring det, da vi tog beslutningen dengang, hvor jeg også kom ind på holdet. Jeg syntes på daværende tidspunkt, der gav det god mening, og det synes jeg også, det gjorde den første periode med holdet.

Så jeg vil ikke sige, at det var et fejlcast i forhold til det setup, som device skulle kalde i, men måske mere, at nogle af de ting, vi havde forventet at få fra nogle af de andre spillere, det kom måske ikke lige så tydeligt til kraft, som det måske gjorde i starten af projektet.
Når man kommer længere og længere ind i et projekt, så er der jo to veje, som man kan kigge på. Kan vi få det ud af spillerne, vi egentlig havde håbet på. Ikke så meget med deres individuelle niveau, men de inputs og de ting, vi gerne vil have, at de skal tage ansvar på, eller er der simpelthen brug for en, der ligesom hjælper lidt i den boldgade.

Det var så den retning, som Astralis valgte at gå, for ifølge ruggah, så kom holdet til nogle gode udgangspunkter i størstedelen af deres turneringer, men at de måtte erkende, at det har været svært at få sparket bolden over målstregen.

cadiaN, stavn og jabbi er genforenet.

cadiaN bliver genforenet med stavn og jabbi fra deres tid i HEROIC, og her var fortællingen, at stavn var cadiaNs højre hånd, der hjalp ham med inputs og styre kampen, men i Astralis kommer det først og fremmest til at være device, der skal hjælpe cadiaN fortæller ruggah.

Hierarkiet er jo med cadiaN som kaptajn, og så har vi device, som er ham, der skal stå og hjælpe ham for det meste. Men det er også en luksus at have, at du har stavn i den her tredje rolle, hvor du ikke er afhængig af, at han skal komme med inputs hele tiden, men når han har noget, så er garanteret noget, der har impact, og som kan vinde runderne i et splitsekund i forhold til de her små beslutninger.
Så jeg synes, at vores balance er ret god lige nu, og så skal vi også huske, at vi har to andre spillere, som heller ikke bare er passagerer. Nu har de også fået et lidt mere gennemskueligt system i forhold til, hvad er det, de faktisk kan komme med i de der situationer.

Astralis spiller deres første officielle kamp med cadiaN om kort tid.

Deres første modstander hedder Vitality.

Vitality
2 - 0
Astralis
Alle maps
Vitality K - D +/- ADR KAST Rating 2.0
Shahar 'flameZ' Shushan 29 - 13 +16 103.9 93.3% 1.83
Mathieu 'ZywOo' Herbaut 31 - 11 +20 110.2 90.0% 1.83
Lotan 'Spinx' Giladi 31 - 13 +18 97.9 90.0% 1.70
Storbritannien William 'mezii' Merriman 25 - 12 +13 81.3 86.7% 1.50
Dan 'apEX' Madesclaire 17 - 10 +7 56.7 83.3% 1.13
Astralis K - D +/- ADR KAST Rating 2.0
Danmark Nicolai 'device' Reedtz 15 - 28 -13 69.7 36.7% 0.59
Danmark Martin 'stavn' Lund 11 - 27 -16 62.2 46.7% 0.54
Danmark Jakob 'jabbi' Nygaard 10 - 26 -16 41.1 50.0% 0.52
Danmark Casper 'cadiaN' Møller 13 - 26 -13 39.0 50.0% 0.50
Danmark Victor 'Staehr' Staehr 10 - 26 -16 35.5 46.7% 0.43
#1(Med 0 svar)
25. september 2024 kl. 16:29
Djoerup
Burde man ik have et mere fladt hierarki med Stavn og Device så det ik kun er en af dem der skal være højrehånd for Cadian
#2(Med 1 svar)
25. september 2024 kl. 16:40
Dennis
Livechatten bliver guld værd under deres kampe :-D
#3(Med 0 svar)
25. september 2024 kl. 17:43
Reddevil
Det er den pt ihvertfald xD
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.