ImAPet bag NRG i Odense

ImAPet: "Den danske scene har nemt ved at udvikle talenter"

NRG's træner Chet "imAPet" Singh er misundelig på den danske CS-scene, der ifølge ham er sat perfekt op til at avle nye stjerner.

Mens Astralis rev mousesports i stykker i Sparekassen Fyn Arena, talte Dust2.dk med den amerikanske NRG-coach Chet "imAPet" Singh om den danske scenes betydning og indflydelse på CS. Hans mandskab var med til at gøre det surt for North tidligere til ESL Pro League finalerne i Odense, efter de slog danskerne i et intenst 16-13 opgør på Train, hvilket betød, at cadiaNs tropper røg ned i lowerbracket, hvor de røg ud til Sharks.

De to hold har bygget lidt af en rivalisering op på det seneste, da de har mødt hinanden fem gange over fem events på to måneder, hvor nordamerikanerne har en 3-2 føring internt.

Optageren er knapt nok blevet tændt, før den 22-årige træner bedyrer, at North er 'pisse fucking irriterende' at spille mod, hvilket han selvfølgelig bliver bedt om at uddybe:

North er bare pisse fucking irriterende. Når vi går ind til en kamp mod dem, ved jeg ikke engang, om jeg burde kigge på demoer med dem, for jeg føler bare, vi er i hinandens hoved og ingen af os spiller, som vi normalt gør, i practice. Alle kører bare nye strats, og det føles som om, vi bare øver nye strats mod North hver gang.

Du er jo kendt for at være en meget analytisk og struktureret coach, og derfor er det jo ikke sådan, du normalt går ind til kampene, er det?

Nej, altså mod ‘normale’ hold kigger jeg demoer og lærer, hvordan de spiller, jeg finder måske nogle fejl, de laver, som vi kan udnytte, men mod North, spiller vi bare spontant og tilpasser os løbende, det er den eneste måde, vi kan spille mod dem på.

Det har vel også udviklet sig til lidt af en rivalisering, måske ikke med vilje, men fordi I tilfældigvis bare har mødt hinanden ofte i turneringer. Jeg mener også, at jeg så, at nogle af spillerne på dit hold brugte North logoet i en kampe for noget tid siden, hvad handler det om?

...(griner) Ja, det var fordi, vi så Liquid bruge grafitti på Overpass mod os til smoke-lineups ved bathrooms over bænken for at smoke A. (Her bruger flere hold Norths logo, fordi det er blåt (ligesom skiltet over bænken, red.) Så vi tænkte, lad os få det her logo, bare for at fucke med dem og lave lidt BM mod dem. Ideen var, at hvis vi sprayede den, så ville de tro, at en af deres holdkammerater havde gjort det, så det ville være fordelagtigt for os på to måder, både hvis de blev forvirret over, hvem der sprayede, og vi ville også ødelægge deres smoke-setup. Så det var ideen.

Men jeg tror ikke engang, North lagde mærke til det?

Det tror jeg heller ikke, vi fik faktisk aldrig spillet Overpass, så til sidst gjorde vi det faktisk bare for at være BM mod dem (griner).

Du kender jo lidt til danske spillere, fordi du havde nogle stykker under dine vinger i det gamle OpTic (cajunb, k0nfig, gade, ShahZaM og stanislaw), så hvad er dit indtryk af dansk CS anno 2018?

Altså, Astralis er jo på et helt andet niveau, de er anderledes end andre spillere og hold, de behøver ikke kun at spille én bestemt stil, hvorimod andre hold er nødt til at gøre det, f.eks. ved at spille meget struktureret. Når du ser Astralis, så ved alle på holdet, hvad de skal, selvom det er en helt ny situation, hvor andre spillere og hold ikke kan følge lige så godt med løbende, de sidder lidt fast i gamle, eller faste, måder at gøre tingene på, hvor Astralis finder på måden at gøre tingene på, på tværs af hele scenen.

Den danske scene har også nogle hold under Astralis, og nogle upcoming, f.eks. Fragsters, som jo så godt nok er ved at falde fra hinanden. Hvordan ser du den danske scene udefra?

Den danske scene har generelt bare et rigtig godt ‘support-system’, med mange veteraner, så det er nemt at udvikle talenter, og det kan man nemt se igennem hold som Fragsters og mange andre.

Var det noget, du godt kunne tænke dig at have mere af på NA-scenen?

Ja! Spillere som seang@res synes jeg ikke burde træde væk fra scenen i så lang tid, og gamle spillere som ham burde spille f.eks. ESEA Premier og med nogle unge talenter. Altså, det gør han lidt (med Old Guys Club, en gruppe af pensionerede pro-spillere, red.), men mest for sjov, det burde være rigtig practice. Det gør de ikke, så vi har ikke de der veteraner, der lærer dem alle detaljerne, som wide-peeking, strats osv., alle de her unge gutter spiller bare FPL og vil kun tage aim-duels.

NRG består af:

  • Canada daps
  • USA FugLy
  • USA nathE
  • USA Brehze
  •  CeRq
  • USA ImAPet (coach)
#1(Med 3 svar)
9. december 2018 kl. 12:47
Jorge
Der er fandme mange tastefejl... Måske det lige skulle læses igennem..

Fedt interview ellers :)
#2(Med 2 svar)
9. december 2018 kl. 12:54
NavnetErDyr
Det må også være nederen at oversætte et så langt engelsk interview - og forventningen er 0 stavefejl/tastefejl? Hehe.
#3(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 13:13
KnaehoejKarse
Ja.
#4(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 13:20
BredYmer
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ja.
#5(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 13:22
Bjelanden
Grineren interview! 😂
At de BM’er North på den måde er sjovt 😂
#6(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 15:34
Danmarks_Imperium
NA er bestemt på vej til at vinde en masse trofæer! Jeg ser en god fremtid for NA.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.