Flashpoint og CSPPA uenige om milliongebyr*
En ny rapport fra DBLTAP afslører, at Flashpoint nægter at betale spillerforeningen CSPPA et milliongebyr, fordi turneringsarrangøren mener, at CSPPA har fejlet markant på fem punkter.
Rapporten fra DBLTAP er baseret på dokumenter sendt til spillerforeningen fra Flashpoint - dokumenter, mediet efterfølgende har fået fat i.
Heri bliver det afsløret, at Flashpoint beskylder CSPPA i at fejle på fem punkter, og derfor har turneringsarrangøren valgt at tilbageholde et beløb på en million kroner, som spillerforeningen ellers skulle have fået som følge af, at Flashpoint har fået lov til at bruge spillernes IPR (Intellectual Property Rights) i den første sæson af Flashpoint.
Fem klagepunkter fra Flashpoint
- I den første klage anklager Flashpoint spillerforeningen i at være skyld i, at Flashpoint mistede potentiel omsætning. Problemet opstod, fordi CSPPA angiveligt stoppede med at svare Flashpoint, mens de undervejs i en forhandling med en skærmsponsor - noget, der gjorde, at sponsorhandlen brød sammen, hvorfor Flashpoint mistede en potentiel sponsoraftale, som kunne have sikret turneringsarrangøren et pengebeløb.
- Flashpoint anklager også CSPPA for ikke at deltage i en saglig debat om en potentiel bøderegel, hvis spillerne i Flashpoint 1 ikke overholdte det lavede regelsæt. Manglen på deltagelse fra CSPPA medførte, at den givne bøderegel ikke blev til noget, hvilket gjorde, at flere spillere gentagne gange kom for sent til forskellige dele af turneringen, hvorfor streams og andre udsendelser fra Flashpoint angiveligt blev udskudt og forsinket.
Dette skal have medført, at kvaliteten af turneringsarrangørens streams er blevet forringet markant - noget, der ifølge Flashpoint er uholdbart.
- Den tredje klage består i, at CSPPA indvilgede i at forsøge på at skabe et nyt rangeringssystem, fordi det nuværende (HLTVs rangliste red.) giver spillerne incitament til at spille hele tiden. Derfor skulle spillerne også have større chance for at blive udbrændte.
CSPPA har dog, ifølge Flashpoint, ikke formået at leve op til dette, da de efter sigende slet ikke har gjort noget for at ændre på den nuværende rangliste.
- Den næstsidste og måske mest seriøse klage indebærer handlen mellem Heroic og FunPlusPhoenix.
Hvis man skal tro Flashpoint, så var Heroic blevet enige med spillernes lønforhold, når de skiftede til FunPlusPhoenix. Ifølge Flashpoint, så brugte CSPPA dog fortrolige oplysninger til at hjælpe Heroic og spillerne med at presse prisen højere op end rimeligt - noget, der i sidste ende endte med at få handlen mellem de to organisationer til at falde sammen, hvorfor skiftet aldrig blev en realitet.
- Det femte og sidste klagepunkt omhandler, at Flashpoint ikke mener, at CSPPA har udvist åbenhed, da de to diskuterede en forsikringspolitik. Dette har gjort, at Flashpoint ikke mener, at CSPPA aktivt gør noget for at forsikre Valve og Counter-Strike spillerne om, at de bliver behandlet på korrekt etisk manér.
Til slut nævner Flashpoint, at de ikke mener, at CSPPA har levet op til den første aftale, og at den derfor er blevet brudt. Derfor nævner Flashpoint, at spillerforeningen skal rette op på disse fem kontraktbrud, hvis et samarbejde fortsat skal eksistere, mens også, at et eventuelt fremtidigt samarbejde skal være gratis for Flashpoint.
CSPPA svarer tilbage
Efter DeKays rapport hos DBLTAP har CSPPA været ude at svare igen på anklagerne fra Flashpoint, som de kalder fuldstændig urelaterede til den oprindelige aftale mellem Flashpoint og CSPPA.
Med hjælp fra et dansk advokatfirma skriver CSPPA blandt andet, at aftalen blot omhandlede at give Flashpoint lov til at bruge nogle givne spillerrettigheder i forbindelse med udsendelserne og marketing af selve ligaen - noget Flashpoint gjorde brug af.
Derfor mener CSPPA og advokatvirksomheden også, at Flashpoint skal betale det føromtalte millionbeløb, eftersom, at de har gjort brug af disse rettigheder.
*I et nyligt opslag på Twitter skriver CSPPA, at de i morgen vil komme med en fuld udmelding om alle de anklager fra Flashpoint, som de selv kalder falske.
Muligt efterspil
Efter CSPPAs svar til Flashpoint, har ingen af parterne lavet nogle officielle udtalelser, og det vides derfor ikke, hvad det potentielle efterspil bliver.
Det eneste, vi reelt ved lige nu er, at Flashpoint nægter at betale et beløb på omtrent én million kroner, som CSPPA kræver.
Hvis turneringsarrangøren bliver ved med at tilbageholde disse penge, kan vi dog potentielt komme til at se dette blive ført videre i retten, men om dette sker, må tiden vise.