"Et engelsktalende hold bliver aldrig mig"
For få dage siden offentliggjorde Movistar Riders, at holdets daværende eneste danske islæt, larsen, var færdig på det internationale hold.
Det var Movistar Riders’ beslutning om at skille sig af med danskeren. De fleste ville nok være ret kede af at blive smidt på porten, men for larsen er det primært skuffelsen over eget niveau, der fylder.
Jeg sidder tilbage med mange forskellige følelser faktisk. Glæde til en vis grad over at have fået muligheden for at være med, hvor det er lidt sjovere - at det så ikke var en succes for holdet, eller mig selv for den sags skyld, førte nok til lidt bitterhed. Den følelse, som brager mest igennem pt., er i hvert fald skuffelsen over mit individuelle niveau. Det stod på over længere tid hos Movistar Riders, og jeg kan ikke svare på, hvorfor jeg ikke gjorde det bedre, end jeg gjorde, for jeg havde det samme ansvar for styring, som jeg altid har haft på de danske hold, jeg har spillet på. Så det hele gav egentlig mening, men åbenbart ikke for min hjerne i at finde sig selv, fortæller danskeren til Dust2.dk.
Selvom det var holdets beslutning at finde en ny AWP-spiller, kom det ikke som en overraskelse for larsen, at hans dage i Movistar Riders var talte.
Det var 100% deres beslutning, og jeg vidste at den kom. Og for at være helt ærlig, så ramte det mig faktisk ikke så hårdt, som jeg troede, det ville. Måske fordi man har haft det i tankerne hen over julepausen, for jeg vidste godt selv, at det havde været noget lort for mig. Det eneste, jeg bidragede med, var det vokale og at lave nogle plays, men udover det var det forfærdeligt rent individuelt for mig.
larsen havde det personligt godt med sine holdkammerater, men det sociale var slet ikke på samme niveau som på danske hold. Så selvom Riders-spillerne var rigtig flinke, manglede der noget for danskeren.
Jeg havde en snak med træneren løbende om de problemer, jeg havde på holdet, og derudover havde vi en sportspsykolog, som jeg også snakkede med løbende. Der var mange små ting, som jeg ikke var så glad for, og hvis du ikke er glad for at spille, så kommer det også til afspejle sig i dit niveau, siger larsen, der slår fast, at det intet har med de nu tidligere holdkammeraters personligheder at gøre.
"Man skal lige tænke over sætningen"
Kommunikation nævnes tit som et af de vigtigste punkter for et velfungerende CS:GO-hold, da upræcis eller for langsom information kan være udslagsgivende i en runde.
Netop det kunne larsen også mærke hos Movistar Riders, der var hans første engelsktalende hold.
Kommunikationen på et engelsktalende hold, i hvert fald i det her tilfælde, er betydeligt lavere kontra at snakke sit eget sprog. Det er jo en stor proces, og man skal ændre i mange ting og lige tænke over sætningen, inden man siger den, fordi nogle måske har det sværere ved engelsk end andre.
Selvom det var svært at vænne sig til at kommunikere på engelsk, er det ikke grunden til, at larsen ikke vil spille på et engelsktalende hold igen. Det handler derimod om det sociale.
Jeg sidder i hvert fald med følelsen af, at et engelsktalende hold aldrig bliver mig. Men det er nok på grund af, at jeg mangler det sociale. Det er ikke så meget det internationale i det, men mere det med at man går glip af så mange ting, føler jeg.
Fremtiden for danskeren er endnu ikke på plads, da han lige nu afsøger det danske marked for muligheder, mens han også vil i gang med at streame meget igen.
Og så slutter larsen af med at afsløre, at han også overvejer at vende tilbage som underviser, som var hans beskæftigelse, inden Movistar Riders smed en fuldtidskontrakt på bordet.