POWER Ligaen starter
LIVE
Foto: FaZe Clan

Medie: Complexity-ejer vil købe FaZe Clan

FaZe Clan overvejer tilbud fra GamesSquare og Enthusiast Gaming om at blive opkøbt, skriver amerikansk medie.

Amerikanske FaZe Clan er en af de største esports-organisationer i verden.

Alligevel kører forretningen ikke på skinner i øjeblikket.

Derfor overvejer FaZe Clan tilbud om opkøb fra to selskaber, skriver det amerikanske sportsmedie sportsbusinessjournal.

De to selskaber er GamesSquare og Enthusiast Gaming, og det er ikke uden problemer for FaZe Clan som esportsorganisation.

GamesSquare er nemlig delvist ejet af Jerry Jones, der også ejer Dallas Cowboys og dermed Complexity Gaming, mens Enthusiast Gaming ejer Luminosity Gaming.

Det kan f.eks. give problemer ift. ESL's Louvre-aftale, som både FaZe Clan og Complexity er en del af.

I slutningen af marts kom det frem, at FaZe Clan ville afnoteres fra den amerikanske børs Nasdaq. Børsen havde på det tidspunkt givet FaZe Clan en advarsel, efter at kursen på aktien havde ligget på under en dollar i mere end 30 hverdage i streg.

Udover det, kunne det offentligt tilgængelige årsregnskab fortælle, at firmaet havde et underskud på 363 millioner kroner for året.

FaZe Clan meldte selv ud, at de kun havde økonomi nok til at fortsætte butikken frem til november 2023 uden yderligere pengetilførsel.

Ifølge sportsbusinessjournal vil handlen, skulle den finde sted, højst sandsynligt indeholde delvis betaling i aktier samt en kapitalindsprøjtning i FaZe Clan.

FaZe Clan er ikke den eneste esportsorganisation, der har haft problemer på det frie aktiemarked.

Ligesom FaZe Clan vil Astralis A/s også forsøge at afnotere sig fra børsen efter kursen på Astralis-aktien styrtdykkede.

Heller ikke Heroic havde grønne tal på bundlinjen og udtalte, at selskabet ikke ville kunne fortsætte året ud uden en kapitalindsprøjtning.

Heroic A/s har selv været i gang med at blive solgt til norske Krow Bidco AS.

#1(Med 0 svar)
25. juli 2023 kl. 02:57
DOMINA7HOR
Interessant hvad det kommer til at betyde for CS-afdelingen, hvis GamesSquare overtager FaZe. Så står de pludselig med to hold. En anden ting hvis Enthusiast Gaming ender med at opkøbe FaZe, eftersom Luminosity Gaming ikke længere har et CS-hold, så der ville de gå direkte ind, formoder jeg.
#2(Med 10 svar)
25. juli 2023 kl. 09:06
EwoKeY
Flere gange er det meldt ud nu, at de store teams er i pengenød, samt event afholdere har store underskud. Kan CS holde sig selv oppe, og kan det enligt køre rundt? - Det virker til man bare sprøjter nye penge i hele tiden, men at der er skruen uden ende. Nogen der har nogle kloge ord her?
#3(Med 9 svar)
25. juli 2023 kl. 11:38
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
En simpel løsning
Pay per view :) Der kommer ikke penge ind andet end reklamer, sponsor og billetsalg til events. Og det er slet slet ikke nok med de lønninger osv.

Vi skal over i noget der minder om alle andre sportsgrene, med pay per view og så pricemoney til klubberne og ikke spillerne. De får allerede hjernedødt meget i løn ift. At sporten er så ny og går så meget i minus.
Overvej orgs osv. ikke tjener penge på hjemmebane stadions som jo kører de fleste andre organisationer i plus i sports verdenen. Jeg kan ikke se hvor pokker pengene skulle komme fra ellers. Ja der er da lidt salg af merc, men jeg ser fandme aldrig esport trøjer i dagligdagen ift. Fodbold trøjer osv. Hvornår har i sidst set en tage i fitness i en fazeclan trøje 😂
#4(Med 8 svar)
25. juli 2023 kl. 12:26
JakobHelms
Præmiepengene går da allerede til klubberne. Det er individuelle aftaler med spillerne der sikrer, at de får f.eks. en andel i de præmiepenge, de hiver hjem. At klubberne har været så fokuseret på at opbygge en plads i sporten, og derfor til tider har givet spillere nogle meget, meget gunstige aftaler, det er simpelthen deres eget problem og ikke spillernes.
#5(Med 7 svar)
25. juli 2023 kl. 15:49
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det gør det altså generelt ikke. Hvor har du læst henne at præmiepenge går til orgs og ikke spillerne? Og du vil ikke lige kommentere på noget af alt det andet jeg skriver eller? Uanset om organisationen så får nogle af præmiepengene eller ej så er der stadig ikke nok indkomst ift. Spillernes lønning. Ppv ville kunne løse det.
#6(Med 6 svar)
25. juli 2023 kl. 17:04
JakobHelms
Lad mig lige vende den om: hvordan tror du, at det har fungeret, når Astralis vinder en major? Tror du så at f.eks. PGL har kontaktet alle 5 spillere og Zonic for at høre hvordan deres individuelle aftale om fordeling af præmiepenge er, og hvad deres respektive bankkonto er, og det samme med alle andre hold, eller tror du at turneringsafholderen simpelthen udbetaler pengene til organisationen - i dette tilfælde Astralis - som så er ansvarlig for fordeling af pengene jævnfør deres kontrakt med deres spillere?

At f.eks. Astralis så har lavet en aftale, hvor 100% af præmiepengene går til spillerne og Zonic, det må jo være deres eget ansvar.

Og nej, jeg har ikke lyst til at kommentere på resten (jeg har slet ikke en holdning til hvorvidt organisationerne skal igangsætte en PPV-løsning for at tjene penge), men jeg er vel heller ikke forpligtet til at kommentere på alt, hvad du skriver herinde?
#7(Med 5 svar)
25. juli 2023 kl. 20:18
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
"men jeg er vel heller ikke forpligtet til at kommentere på alt, hvad du skriver herinde?"

Hvis du ikke vil forholde dig til min kommentar, var det så ikke en god idé at lade være med at besvare den til at starte med?
#8(Med 4 svar)
25. juli 2023 kl. 20:16
JakobHelms
Hvorfor må jeg ikke besvare en del af den, uden at skulle have en holdning omkring hvorvidt pay-per-view er den korrekte løsning for turneringsafholderes revenue stream? Hvorfor svarede du så tilbage i første omgang? Det er jo ikke fordi jeg ignorerer det, du skriver. Det er bare tilladt, du ved, ikke at have en holdning.
#9(Med 3 svar)
25. juli 2023 kl. 20:19
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Du kan godt nitpicke hvad du gerne vil svare på, men så må du også forholde dig til kommentarens helhed, ellers kan man jo tage alt ud af kontekst.

et eksempel:
Du skriver ordret "hvor 100% af præmiepengene går til spillerne og Zonic"
Hvis det var det eneste jeg gad at læse fra din kommentar uden at forholde mig til resten, modsiger du jo faktisk dig selv.

Kan du se hvor jeg vil hen?

Forhold dig nu til min problemstilling, eller kom med nogle konkrete fakta, det er almen viden at spillerne i flere årrækker har fået alt prizemoney uddelt mellem dem. Det er blevet omtalt meget gennem tiderne.
#10(Med 2 svar)
25. juli 2023 kl. 20:21
JakobHelms
Ej, nu må du bestemme dig. Vil du have snakken, eller vil du ikke have snakken?

Hvis du mener at jeg nitpicker din kommentar, bare fordi jeg ikke har en mening til hvorvidt pay-per-view er en holdbar løsning i fremtiden, når jeg kommenterer på noget, der ikke har noget med pay-per-view-forslaget at gøre, så vil jeg hellere bruge tiden konstruktivt. Jeg tager jo ikke noget ud kontekst, bare fordi jeg ikke har en holdning til én af de ting, du nævner.
#11(Med 1 svar)
25. juli 2023 kl. 20:26
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Ligemeget jeg trækker mig og giver op, giver ingen mening at sidde og diskutere et eksempel i en kommentar der slet ikke handler om det kommentaren var rettet mod som var spillernes for høje lønninger ift. orgs økonomi. IKKE om de får prize money eller ej.
Tror du har en dårlig dag, fred være med det. Hyg dig :D
#12(Med 0 svar)
25. juli 2023 kl. 20:28
JakobHelms
Jeg har faktisk en meget fin dag, og jeg forstår slet ikke at du bliver så ramt af, at jeg siger, at orgsne må lave bedre aftaler for dem selv. Der er jo nogle, der kan - man kan f.eks. kigge på ENCE. Men selv tak, jeg synes heller ikke det var meget jeg fik ud af at forsøge at snakke med dig. Sov godt :-).
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.