Femdobbelt major-vinder snupper næstsidste plads
Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.
På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.
Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.
Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.
Nummer 2: Den femdobbelte major-vinder
Danmark har altid været frontfigur på CS:GO-scenen, og den danske scene besidder også nogle af de mest historiske spillere nogensinde.
En af dem er uden tvivl dupreeh.
Den tidligere Astralis- og Vitality-spiller kan som den eneste i verden kalde sig for femdobbelt major-vinder, ligesom han også er den eneste, der har været med til samtlige majors.
Allerede tidligt i CS:GO-karrieren var talentet stort, og det blev meget hurtigt spottet, da dupreeh mod slutningen af 2012 blev en del af 3DMAX. Her spillede dupreeh i knap tre måneder, inden turen gik til legendariske Copenhagen Wolves.
I Copenhagen Wolves tilbragte han næsten et år, hvor han blandt andet var med til den allerførste major. Noget, som dupreeh ville prøve intet mindre end 19 gange i CS:GO.
Efter Copenhagen Wolves spillede dupreeh for en stund under über G33KZ-banneret, inden han blev samlet op af Dignitas. Hos Dignitas fik dupreeh og kompagni aldrig vundet et trofæ, men spillerne havde markeret sig som et tier 1-hold.
dupreeh kunne kalde sig for Dignitas-spiller i godt og vel et år, hvorefter karrieren for alvor tog fart, da han og mange af holdkammeraterne blev hentet af TSM.
De første trofæer
Hos TSM vandt dupreeh karrierens første trofæ, da han og resten af holdet løb med titlen til CCS Kick-Off Season Finals foran hold som fnatic, NIP og Envy. Et trofæ, som ville blive begyndelsen på noget stort.
Et par måneder efter løb TSM-mandskabet nemlig med endnu et trofæ, og efter hver anden måned løb holdet med et trofæ frem mod oktober 2015.
Den fem trofæ lange vinderstime blev stoppet for en stund, og inden det nye år var begyndt, stod dupreeh og holdkameraterne uden hold, da man forlod TSM.
Dansk talent - salazar
dupreeh spillede derfor under det midlertidige Questionmark-banner, inden den femdobbelte major-vinder blev præsenteret som Astralis-spiller.
Astralis-æraen
I starten af 2016 indledte dupreeh og holdkammaraterne fra det tidligere TSM Astralis-karrieren, men det var ikke ligefrem den helt store succes i starten.
Der skulle nemlig gå næsten et helt år, inden Astralis-mandskabet kunne løfte deres første trofæ - det skete vel og mærke kort tid efter, at karrigan blev bænket til fordel for gla1ve.
Astralis sluttede dog 2016 af som et af verdens bedste hold, og mange fans og eksperter havde derfor også store forventninger forud for den første major i 2017, ELEAGUE Atlanta.
dupreeh og kompagni leverede en meget blandet præstation i gruppespillet, men det danske mandskab formåede trods alt at kvalificere sig til slutspillet, hvori de slog NAVI og fnatic ud i henholdsvis kvart- og semifinalen.
I finalen ventede ingen ringere end det legendariske, polske Virtus.pro-mandskab. Her skulle det hele afgøres på det tredje og afgørende map, hvor Astralis diskede op med et vildt comeback, der sikrede dem deres første af mange major-titler.
Under Astralis kunne dupreeh løfte intet mindre end 19 trofæer, hvoraf fire af dem var majors, mens dupreeh endda også vandt en Intel Grand Slam.
Fra 2018 til 2019 var Astralis anset som det bedste hold nogensinde, men alting har desværre en ende. Under corona begyndte Astralis at lave et seksmandshold og nogle af holdkammeraterne blev sygemeldt, mens device også smuttede til NIP.
Det var for alvor begyndelsen på slutningen, men heldigvis havde dupreeh fremtiden på plads.
Første gang i udlandet
Sammen med Magisk og zonic bevægede dupreeh sig nemlig længere sydpå, mere præcist mod Frankrig, hvor han blev en del af Vitlaity sammen med blandt andre apEX og ZywOo.
Der gik næsten et år, før dupreeh og kompagni fik hul på bylden, da holdet vandt den 16. udgave ESL Pro League på Malta.
Herefter skulle der igen gå et godt stykke tid, før Vitality fik løftet endnu et trofæ. Det skete, da dupreeh og kompagni blev vinderne af IEM Rio, som var lige op til majoren i Paris, der skulle spilles på hjemmebane.
Efter sejren i Rio var Vitality også store favoritter til majoren, og det endte som bekendt også med, at dupreeh kunne løfte sit femte major-trofæ.
Selvom dupreeh og kompagni var verdens bedste hold og havde vundet årets største turnering, var det ikke nok til at beholde dupreeh, der for første gang i karrieren blev bænket.
Hvad byder fremtiden?
I løbet af sin lange karriere havde dupreeh aldrig fået en plads på bænken før nu. Fra juni til oktober sad dupreeh på bænken, inden han blev præsenteret som spiller i Heroic.
Det er dog ikke den længste kontrakt, som dupreeh har fået i Heroic, da den allerede udløber i starten af det nye år, og som det ser ud lige nu, er dupreeh ikke en del af fremtidsplanerne.
Fremtiden er derfor oppe i luften for dupreeh, men man kan være sikker på, at dupreeh vil gøre alt for at spille majoren i København og dermed fortsætte sin flotte rekord med at være til samtlige majors.
dupreeh's stabilitet og utal af trofæer gør ham også velfortjent til en yderst flot andenplads på vores liste. Lige siden CS:GO's begyndelse har dupreeh spillet på højeste hylde, og som den eneste nogensinde har han spillet samtlige majors og vundet hele fem.
Ydermere har danskeren endda to MVP-medaljer, og så har han endda været på HLTVs årlige top 20-liste intet mindre end syv gange.
At leve af sin hobby
Tænk, hvis man kunne leve af sin hobby.
Det er, hvad dupreeh gør, og det er også det, der virkelig fangede den femdobbelte major-vinders interesse ved CS:GO.
Jeg tror hele tanken om at kunne leve af min hobby. Tanken om at skulle opnå noget drev mig længe - og gør det stadig.
Hvad er dit bedste CS:GO-minde?
Da jeg vandt min tredje major i Katowice, efter min far døde kort forinden.
Hvad er dit værste CS:GO-minde?
Min bænkning i Vitality, som var første gang i min karriere.
Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre: