Den manglende brik til Astralis-puslespillet får tredjepladsen

Nummer 3 på listen viste sig at være den manglende brik til Astralis-puslespillet.

Indtil juleaftensdag åbner Dust2.dk hver dag en ny låge i vores julekalender, der er en liste over de 24 bedste danskere i hele CS:GO's levetid.

På vores liste har vi taget højde for både succes, antal aktive år og individuelt niveau i den rolle, man udfylder.

Det betyder blandt andet, at selvom en IGL måske ikke har det højeste mekaniske niveau og de bedste statistikker på HLTV, kan han stadig blive vurderet højt, idet hans evne til at læse spillet kan være sublim.

Listen er lavet af tre af Dust2.dk's journalister og afspejler deres subjektive mening. Du er meget velkommen til at dele din i kommentarfeltet.

Nummer 4: Magisk var den manglende brik

Magisks rejse i CS:GO startede senere end mange andres, da han først kom på et hold og fik HLTV-kampe i 2015. Det var sammen med SK, der dengang havde blandt andre Pimp og AcilioN på holdkortet.

Med SK legede Magisk og kompagni med i toppen, da de på deres højeste var helt oppe som nummer 15 på HLTV.

I sommeren 2016 var det dog slut, da holdet forlod SK Gaming. Her besluttede Magisk sig for ikke at blive med de andre og tog i stedet til Dignitas. Det skulle vise sig at være et skridt op for den unge spiller, som allerede få måneder efter skiftet vandt EPICENTER: Moskva og lå nummer to i verden.

De flotte resultater betød også, at Magisk og holdet drog videre fra Dignitas i januar 2017, da fodboldklubben FCK gik ind i CS:GO med North. Det ophold varede dog ikke længe, da Magisk i august 2017 blev bænket som følge af en række skuffende resultater for holdet.

Han landede dog solidt på benene allerede efter kort tid, da OpTic gik væk fra den amerikanske stamme og over til et europæisk hold og i den proces havde udset sig Magisk som holdets, på daværende tidspunkt, eneste dansker.

Holdet havde svært ved for alvor at bryde igennem og ramte faktisk slet ikke top 10 på HLTV, men individuelt var Magisk flyvende. I de syv måneder han fik med OpTic, leverede han en rating på 1.16, og det var nok til at få Astralis til at kigge hans vej.

Verdens bedste hold bliver endnu bedre

I februar 2018 sluttede Magisk sig til Astralis i et skifte, der siden kom til at gå over i historiebøgerne. Sammen med Astralis skabte han nemlig en æra i Counter-Strike.

På næsten fire år med holdet sikrede Astralis vanvittige 17 trofæer med Magisk på holdkortet, mens det også blev til imponerende tre major-trofæer. Den mest imponerende individuelt var IEM Katowice 2019, hvor Magisk endda spillede sig til MVP-medaljen efter en rating på 1.28 i turneringen.

Alt godt har dog en ende, og den ende kom i december 2021 for Magisks tid med Astralis. I slutningen af året besluttede zonic, dupreeh og Magisk nemlig, at det var tid til at rejse videre, da de sammen tog til franske Vitality med målet om at vinde klubben en major.

Faktaboks

Dansk talent - Ingen

Jeg må erkende, at jeg lige i øjeblikket ikke har så meget overblik over danske talenter. Jeg følger ikke så meget med i dansk Counter-Strike udover topholdene.

International major med Vitality

Vitality samlede et superhold i starten af 2022, men der skulle faktisk gå en del måneder, inden holdet for alvor fik succes.

Holdet var nemlig først oppe som nummer et i verden, ifølge HLTV, i sommeren 2023, mens den hidtil bedste placering inden det var nummer to i oktober 2022.

I 2023 begyndte brikkerne dog at falde på plads for Magisk og kompagni. Først vandt han IEM Rio i april, inden turen gik til hjemmebanen i Paris, hvor majoren i 2023 blev spillet.

Også her var holdet ustoppelige og på fantastisk vis kørte zonic, dupreeh og Magisk endnu en major-sejr i hus - Magisks fjerde af slagsen. Den flotte periode fortsatte til Gamers8 i Saudi-Arabien, da Vitality tog det fjerde trofæ hjem, selvom dupreeh på det tidspunkt var blevet skiftet ud med flameZ.

I de sidste måneder af 2023 begyndte der at florere rygter om, at zonic skulle til Saudi-Arabien og Falcons og samle et superhold der, og kort tid efter gik rygterne på, at Magisk skulle med.

Det første blev bekræftet i november, og midtvejs i december blev det også officielt, at Magisk tog turen væk fra Vitality og over til Falcons. Her skal han forsøge at vinde en major med sin tredje klub.

Igennem årene har Magisk vist, at han ikke bare er en af de mest succesfulde spillere i CS:GO målt på store trofæer, men også, at han er en af de bedste på sin position.

Lige siden han kom til Astralis har han nemlig været set på som en af de bedste, hvis ikke den bedste, ankerspiller i hele verden. Samtidig har han vundet majors med to forskellige hold, og det er altså derfor, vi ser ham over både gla1ve og Xyp9x fra den legendariske Astralis-femmer.

Paris-majoren var det største

Ligesom mange af de tidligere navne på listen af Magisk spillet Counter-Strike siden barnsben.

Jeg har altid spillet CS, lige siden jeg var lille. Det har altid været en del af mit liv. Jeg har altid elsket CS, fordi der altid er ting at blive bedre til, ny læring og ekstremt mange forskellige måder og udspille sin modstander på. Så det er dét, som altid har holdt mig motiveret. Lysten til at lære nye ting og ikke mindst blive en bedre spiller hele tiden.

Hvad er dit største CS:GO-minde?

Det største var at vinde majoren i Paris med et internationalt hold.

Hvad er dit dårligste?

Jeg har ikke decideret dårlige minder - man vinder, og man taber. Men jeg har altid gerne villet levere et bedre resultat i Royal Arena, end vi formåede i Astralis.

Sådan ser Dust2.dks julekalender over de bedste danske spillere ud indtil videre:

#1(Med 5 svar)
23. december 2023 kl. 00:26
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Naa, men lad os gaette allerede.
2. Dupreeh
1. Device
#2(Med 1 svar)
23. december 2023 kl. 00:56
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Kan man oddse på det 😂
Kan godt lige se de tager dupreeh fordi han har været med til alle majors nogensinde.

Det er der ingen andre spillere der har. Så set i succesens lys er han vel den mest betydningsfulde i Danmark.
Alt hvad device har opnået har han opnået og mere til.🤷
Det der opvejer device er vel alle hans placeringer på hltv ranklisten, men der var duppe også med hvert år.
#3(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 01:07
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det er ogsaa det, i form af vaere med til Majors er dupreeh jo over, men Device har naesten gennem hele perioden i csgo bare vaeret den danske goat, plus alle utallige mvps.

Saa det vil ikke overraske mig med devve som 1
#4(Med 1 svar)
23. december 2023 kl. 17:32
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Dupreeh bør være over device. Han har også fungeret på og vundet titler med andre hold.

En fadøl til majorfinalen til foråret på højkant!
#5(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 17:58
JakobHelms
Ifht hvor meget én major betød for f.eks. Kjaerbye som lå under Aizy, så synes jeg ikke at det er særligt gode argumenter for at sætte dupreeh over device, som trods alt også fungerede i vel 8-ish måneder i NIP og vandt et trofæ dér.
#6(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 22:14
McLoud
Det kan ikke være anderledes!
#7(Med 0 svar)
24. december 2023 kl. 02:43
strogie
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Håber ikke botpreeh kommer over device
#8(Med 1 svar)
24. december 2023 kl. 11:21
Madsen
Ingen låge i går?
#9(Med 0 svar)
24. december 2023 kl. 11:21
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.