MUTiRis har stor respekt for sin danske coach BERRY.

SAW-kaptajn om BERRY: "Han gør et fantastisk arbejde"

Der er blevet uddelt roser til BERRY, der er coach for SAW, efter deres imponerende start ved IEM Cologne.

Dust2.dk i Köln ved IEM Cologne 2024

Efter SAW’s succesfulde avancement fra Play-in-stadiet til gruppespillet var det en smilende og tilfreds MUTiRiS, som Dust2.dk fangede til et interview.

SAW leverede en vigtig sejr over hjemmebaneholdet BIG i kampen om en plads i IEM Colognes gruppespil. Mange havde tvivlet på SAWs evne til at avancere til IEM Cologne i første forsøg, især med deres seneste form i baghovedet.

Det føles fantastisk, for som jeg sagde i tidligere interviews, når vi kommer til disse turneringer, føler vi, at vi mangler nogle ting. Jeg ved ikke hvorfor, men vi følte en slags anderledes stemning i holdet. Vi kom med en masse selvtillid. Selvfølgelig var denne kamp virkelig hård, men BIG er et fantastisk hold, og de gjorde runderne virkelig svære. For os er det fantastisk, fordi vi skal spille i hovedturneringen.

Alle respekterer BERRY meget

I begyndelsen af 2024 var SAW et af de hold, der virkelig blomstrede i det nye CS2-spil. De imponerede ved at kvalificere sig fra den lukkede kvalifikation til majoren og derefter gennem RMR'en, hvilket sikrede deres plads i den allerførste major i CS2.

Kort efter fulgte endnu en triumf, da de kvalificerede sig til BLAST Final i London.

Dog dalede præstationerne efter majoren, og det portugisiske mandskab havde svært ved at holde momentum. Men pludselig stod en dansk coach bag de portugisiske spillere, da BERRY tilsluttede sig holdet ved BLAST Final i London. SAW havde nemlig hentet BERRY ind som coach for at få holdet tilbage på rette spor.

Hvad vi følte var, at vores hold manglede nogle ting. Vi ønskede en coach med mere viden og mere erfaring. En ting, vi fokuserede på, var at have en person med en anden baggrund. Jeg tror, det var det vigtigste, fordi vi havde dårlige vaner som portugisere også kom BERRY ind.

Jeg giver bare dette eksempel: nogle gange taber vi en træningskamp, og vi er sure derhjemme. BERRY kom bare til os og sagde: "hvad fanden, det er bare en træning. Vi er nødt til at træne tingene, vi kan ikke være i dårligt humør". Jeg tror, alle respekterer BERRY meget. Han gør et fantastisk arbejde, og det er en fornøjelse for os at være med ham.

Med fem portugisere på holdet er det næsten utænkeligt, at de ikke taler deres modersmål i kampene, selvom deres coach er dansk og ikke flydende i portugisisk. For at tilpasse sig og forbedre kommunikationen er BERRY derfor begyndt at øve sig på sproget.

Det er dog ikke helt nemt med det portugisiske sprog.

Han (BERRY, red.) kæmper lidt med det. Jeg ved, at han allerede har forsøgt at tage nogle lektioner bare for at lære nogle ting. Men portugisisk er virkelig svært. Især vores portugisisk. Fordi det er fra Portugal. Vi prøver at lære ham nogle ord. Han forbedrer sig ikke meget, fordi det er virkelig svært. Vi taler engelsk, så det går fint.

Har han lært jer noget på dansk?

Nej, slet ikke. Når vi prøver, så vil BERRY bare tale portugisisk, og vi taler ikke noget dansk.

BERRY og SAW er allerede videre til IEM Cologne, hvilket giver ham mulighed for at bruge de kommende dage sammen med holdet til at lægge planer for de næste kampe i Köln.

Hvis tiden tillader det, kan han også fortsætte med at øve sig på portugisisk for at styrke kommunikationen med spillerne.

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.