
device giver længere interview ovenpå nederlag
Det er ofte korte kommentarer, man får, når man får fat i en spiller til et "taber-interview", men sådan forholdt det sig ikke, da HLTV fik fat i device efter gårsdagens nederlag mod 3DMAX.
Der blev ikke bare snakket om kampdetaljer med franskmændene, men også kigget på de overordnede ting.
I interviewet fortæller device for eksempel, at holdet har valgt at tage til alle tre PGL-events i denne sæson, blandt andet fordi de med deres format passer bedre til et hold som Astralis i øjeblikket.
Når Astralis ligger lige omkring top 10 i verden, så er det ofte dem, der møder Vitality eller Spirit i første runde, og så kan man lynhurtigt være ude af en turnering med et andet format, som for eksempel i en BLAST Open, men her får Astralis lov til at spille mod et bredere felt.
Det afspejler sig i modstanderne der indtil videre har heddet FaZe, 3DMAX og Apogee.
device blev også spurgt ind til, hvad der adskiller de absolutte tophold fra resten.
Efter min mening er den største forskel mellem de hold, der eksekverer deres spil bedst, at hvis du tager et hold som Spirit, så minimerer de fejl rigtig meget. De laver næsten ingen makro- eller mikrofejl. Og så har du Vitality, som prøver at skabe en atmosfære, hvor modstanderen laver flere fejl. For hold på vores niveau handler det måske om at minimere sine egne fejl som spiller og som hold, tage de rigtige beslutninger, have de rigtige reaktioner og følge med i tempoet — være det hold, der træffer de rigtige beslutninger.
Her medgiver device, at i bestræbelserne på at minimere fejl kan hold som Astralis og 3DMAX blive nødt til at spille et mere strømlinet spil.
Hvis du f.eks. kigger på 3DMAX, så træffer de konstant beslutninger på holdniveau for hele tiden at være i bevægelse eller være først på bolden, eller hvad du nu vil kalde det. Og jeg synes, at eliteholdene kan spille på flere måder. De kan spille uden at lave store fejl, dominere mappet og spille langsomt, og de kan også skrue op for tempoet og køre dig over. Det er dét, der adskiller dem, synes jeg. Og når man laver fejl i MR12, så går det rigtig hurtigt. Der er flere økonomirunder, og én halvleg kan hurtigt løbe løbsk, og det er nok min mening om, hvad der adskiller top-holdene fra holdene under dem.
Nu er det sikkert, at Astralis skal spille den europæiske MRQ for at sikre sig deltagelse i den kommende major.
Både nuværende og tidligere Astralis-spillere har snakket om, at det er det ultimative pres. Det er årets vigtigste kvalifikation og særligt når man spiller i en organisation, der har så stor en historie som Astralis, så er forventningerne altid tårnhøje.
Men som afslutning på interviewet gør device det også klart, at der er store forskelle på den kommende MRQ og tidligere major-kvalifikationer.
Jeg tror, at når man spiller på Astralis, vil der altid være en form for pres. Det er nogle år siden, vi skabte den vindende historie, men navnet bærer stadig nogle forventninger — især i Danmark. Så ja, jeg tror, det hænger lidt sammen, og det er også en del af sæsonen for alle hold: enten kvalificerer man sig denne gang, eller også skal man spille MRQ. Og denne gang, MRQ — eller tidligere RMRs — inkluderer ikke længere top 10-holdene i Europa, så det er også en anderledes turnering end før, og den bliver spillet online.