BILLETSALGET TIL DEN STORE FINALE ER ÅBENT
LIVE
Overfor Dust2.dk har dupreeh sat ord på bænkningen og meget mere.

Første gang på bænken: "Det er sindssygt mærkeligt"

For første gang i karrieren røg dupreeh på bænken. Det og meget mere snakker den femdobbelte major-vinder om i et stort interview med Dust2.dk.

Femdobbelt major-vinder og den eneste til at have spillet alle 19 CS:GO-majors.

dupreeh, som tidligere har spillet for Astralis og Vitality, har et CV som selv verdens allerbedste CS:GO-spillere overhovedet ikke kan måle sig med.

Til trods for at være en af de mest vindende og rutinerede spillere i CS:GO's levetid, var det ikke nok til at beholde en plads på Vitality, også selvom han og holdet endda vandt den sidste CS:GO-major i Paris tilbage i maj.

Overraskelse at blive bænket

Det var derfor også en mærkelig følelse, som dupreeh stod tilbage med, da han blev bænket kort efter major- og rekordsejren.

For dupreeh har det været svært at indfinde sig med, især fordi det er første gang i karrieren, han prøver det, ligesom det skete på et hold, som virkelig fungerede.

Det er mærkeligt, synes jeg (at blive bænket efter major-og rekordsejren, red.). Det har på en måde været svært at indfinde sig med det. En ting er, at det er første gang, jeg nogensinde prøver det i min karriere; at blive bænket. Den anden ting er at blive bænket på et hold og projekt, der virkede, udtaler dupreeh til Dust2.dk og tilføjer:

Normalt ser man jo bænkninger ske ved, at der er noget i et hold, der ikke fungerer; man ikke laver resultater, eller der er nogen, der ikke passer sammen, hvilket egentlig ikke har været årsagen.

At blive bænket var en beslutning, som dupreeh naturligvis havde ingen indflydelse på, og det er heller ikke fordi, at det var fortjent, at den femdobbelt major-vinder blev placeret på bænken.

Alle forventinger, som man havde til dupreeh, blev levet op til, men i sidste ende kunne danskeren ikke gøre meget andet end at respektere Vitalitys beslutning.

Det er også det, man har kunne høre, når zonic har lavet interviews, at jeg i bund og grund egentlig ikke fortjener at blive bænket, fordi jeg efterlevede alt, hvad der blev forventet af mig i form af, hvordan jeg skulle spille og alt det her, fortæller dupreeh og erkender:

Så det har været mega mærkeligt at være en del af, men samtidig så er det jo også bare en beslutning, ledelsen i Vitality har besluttet sammen med Danny (zonic, red.). Rent professionelt, så må jeg jo bare respektere det, fordi det er dem, der i sidste ende betaler min løn og har det sidste ord. Så kan man måske se på det lidt mere personligt, at jeg måske ikke er enig, men det er jo, hvad det er.

Så det kom måske lidt som en overraskelse at blive bænket?

Det gjorde det helt sikkert. Specielt oven på de resultater, vi havde lavet. Havde vi tabt i Paris eller ikke lavet det resultat, vi sigtede efter, så havde jeg mere været sådan: “Okay, det er forståeligt nok, vi har ikke opnået det mål, vi skulle med at vinde en major for Vitality.” Det havde været mere forståeligt på en eller anden måde.

Men det skete jo så alligevel. Det er også en af de ting, der nok har været lidt svært ved det. Det virkede i hvert fald ikke til, at jeg kunne have gjort sådan noget anderledes, for at det ikke skulle ske, fordi alting ligesom bare passede sammen fra deres organisationsperspektiv.

Første gang på bænken: "Det er sindssygt mærkeligt"

Gennem hele dupreehs karriere, som desuden strækker sig over et mere end et årti, er det første gang nogensinde, at danskeren er blevet placeret på bænken.

Det er også en mærkelig følelse, dupreeh sidder med, når han lige pludselig ikke længere er på et hold, ikke skal starte en ny sæson og ikke resjer til de store turneringer.

Det er da sindssygt mærkeligt (at se med fra sidelinjen for første gang, red.). Jeg har bare levet af at spille Counter-Strike de sidste ti år, og det med at starte en ny sæson har bare været på autopilot og være med, hvor det var sjovt til alle de store turneringer - alt det der - og så lige pludselig sidde uden hold, fortæller dupreeh til Dust2.dk og uddyber:

Man kan sige, at jeg prøvede det lidt, da jeg var på barsel, og jeg ikke spillede ESL Pro League, men det var lidt en anden situation, for der var det ligesom noget, jeg selv havde valgt, og vi havde aftalt, at jeg skulle tilbage igen. Her er det ligesom ufrivilligt at sidde her på sidelinjen og kigge med. Men “all good things come to an end”, kan man vel sige. Og så må jeg jo bare snuse efter noget nyt.

Stadig svært at være i

Da Dust2.dk fangede zonic til IEM Cologne, fortalte Vitality-træneren, at han håbede, at dupreeh ville se meningen med skiftet med tiden.

Danskeren kan sagtens se meningen med skiftet, men det er stadig lidt svært at indfinde sig med, eftersom det gik så godt, som det nu engang gjorde.

Jeg synes stadig, at det er svært at være i, fordi at jeg føler, at det gik så godt, men hvis det havde været helt skidt, og det hele sejlede, havde jeg været meget mere indforstået med det. Så på en eller anden måde, hvis vi havde tabt i Paris, havde det bare været så meget nemmere at kunne forstå.

dupreeh lægger ikke skjul på, det er træls at blive erstattet, især fordi alt var begyndt at fungere for Vitality.

Den femdobbelt major-vinder kan dog godt se meningen i at hente flameZ, da han er en og talentfuld spiller, som har mange år på scenen endnu.

I og med jeg føler, at vi havde fået åbnet godt op for det hele, og vi havde fundet en måde, der fungerede for os, så synes jeg, det er træls at blive erstattet. Det sted, jeg selvfølgelig godt kan forstå det, er, at flameZ er selvfølgelig en ung spiller, og jeg ved godt, at jeg ikke skal spille ti år mere, udtaler dupreeh og forklarer:

Så hvis det var med den hat på, at de ligesom havde sat for sig, at skulle bygge et hold, der bare havde intentioner om at skulle fortsætte i 7-10 år, eller hvad man nu siger, har det jo selvfølgelig været en god idé. Men det er sjældent man ser CS-hold holde så længe. Men ja, det er jo, hvad det er.

Om turbulent opstart: "Det skulle lige smelte sammen"

Der gik lidt tid, inden brikkerne faldt på plads i Vitality, og det var der flere forskellige grunde til, fortæller dupreeh.

Det handlede blandt andet om, hvordan de forskellige roller skulle udførest, men mest af alt var der langt hen ad vejen uenighed om måden, der skulle spilles på.

Jeg tror, at det største problem, vi måske havde i Vitality-tiden, var lidt det her med at skulle finde ud af, hvordan de forskellige roller skulle udføres. Jeg tror meget af det kom også ned til, at jeg måske langt hen ad vejen var meget uenig omkring den måde, apEX så min rolle på og gerne ville spille min rolle. Han har altid haft en vision om at spille meget high risk, high reward, udtaler dupreeh til Dust2.dk og tilføjer:

Det har måske ikke altid ligget til mig at gøre. Jeg har altid været vant til at spille procenterne lige siden Astralis-tiden, og jeg har ikke altid syntes, at det var det rigtige (apEX spillestil, red.) og bare tænkt: “Nu gør jeg bare det her, og så håber vi på det bedste”. Det føler jeg blev lidt tilfældigt, men det var jo den måde til sidst, at de gerne ville have, at det skulle være på, og der er ingen tvivl om, at det er også måske sådan, det virker pt.

Efter de forskellige spillestile endelig smeltede sammen, og Spinx kom på holdet, begyndte brikkerne at falde mere og mere på plads.

Spillet har jo også ændret sig, så det er jo ikke, fordi jeg sad og sagde, at jeg på nogen måde vidste, hvad der skulle og ikke skulle ske. Så noget af det, der nok var vores største udfordring i starten var, at vi har fulgt hinanden nærmest alle år, vi har spillet, men jo kommer fra to vidt forskellige “skoler”. Jeg var vant til at spille procenterne, han var vant til lidt mere ‘all in’. Det skulle lige smelte sammen.

Samtidig havde vi også brug for at få skiftet ud, så alle roller passede - og da Spinx kom på holdet, og vi fik rollerne på plads og byttet rundt, så begyndte brikkerne at falde mere på plads.

Under Vitality-opholdet havde dupreeh også en lang samtale om, at dupreeh ikke længere var krævet til at levere vilde præstationer, da man havde de unge talenter til det.

Det var noget, som dupreeh lige skulle indfinde sig med, ligesom også Lars Robl, som er Vitalitys sportspsykolog, spillede en stor rolle i at udløse holdets potentiale.

Jeg havde også en lang samtale med zonic om, at jeg ikke længere var den på holdet, som skulle ud og lave de samme numre, som jeg gjorde i Astralis. Det var jeg ligesom ovre, og jeg skulle også indfinde mig i, at jeg skulle have en mere fyldestgørende rolle på holdet, i stedet for at jeg skulle ud og carry på samme måde. Det havde vi ligesom de unge spillere til. Det var også noget, der tog tid for mig personligt, lige at skulle sige: “Okay, det er okay, at jeg ikke skal ligge og skyde 30 mand hver gang. Det er der ikke forventninger af mig mere”, fortæller dupreeh og fortsætter:

Så det tog også sin tid. Der har været mange ting, der lige skulle bundfælde. Vi manglede også Lars Robl, vores sportspsykolog, til at være med fuldtid. Det var han ikke i starten, men er det nu. Ham har vi haft enormt meget glæde af. Han har været en stor del af, at vi begyndte at finde succes; vi fik talt om de problemer, vi havde, og fik glattet dem ud. Nu har jeg selvfølgelig ikke arbejdet med ret mange (sportspsykologer, red.), men han er bare med længder den bedste til sit arbejde. Så der har været flere ting, der ligesom skulle løse sig, for at det skulle fungere.

Derfor fortsatte dupreeh ikke i Astralis

Ikke meget blev offentliggjort, dengang dupreeh valgte at drage sydpå til Vitality i Franrkig sammen med Magisk og zonic.

Dust2.dk har tidligere forklaret, hvordan zonic endte i Vitality, men nu fortæller dupreeh om skiftet fra hans perspektiv.

Ligesom jeg har det nu, så ville vi bare gerne fortsætte med at spille sammen. Vi ville gerne fortsætte med at vinde og lægge nogle timer i det, hvor det var nice. Vi vidste jo godt, at vi havde nogle gode kort på hånden.

Vi havde kun spillet i Astralis, og vi ville rigtig gerne fortsætte sammen os tre (Magisk, zonic og dupreeh, red.). Vi havde muligheder for at fortsætte i Astralis, men fik så den her mulighed for at komme på Vitality. Det var egentlig en ting, som var forholdsvis nemt at vælge, da vi fik den her mulighed for at skulle spille i et internationalt hold.

Ligesom zonic havde dupreeh også et ønske om at bevise, at han sagtens kunne være succesfuld på andre hold end Astralis, ligesom det også blev vægtet højt at ende et sted, hvor glæden også kunne komme tilbage.

Det var jo også en ting, som vi ikke havde prøvet før (at spille på et internationalt hold, red.), og noget, som jeg ved, Danny (zonic, red.) satte højt, fordi han gerne også ville prøve at være succesfuld med et andet hold. Det gjorde det også for mig, da jeg valgte at gå til Vitality. Det kunne jo være fedt at sige, at det var jo ikke kun fordi, vi var i Astralis, at vi kunne vinde. Så det betød jo noget for os. Men jeg tror også bare, at vi havde brug for at få en pause for alt det, der skete i Astralis.

Så det var vigtigt for os, at vi prøvede at komme et andet sted hen, hvor vi også kunne få glæden tilbage. Det var vigtigt for mig, at jeg skulle have glæden tilbage ved at spille Counter-Strike. Og den fandt jeg heldigvis ved at prøve noget nyt.

Dette var den første af to dele i Dust2.dk's store interview med dupreeh. Bliv hængende inde på siden for at fange den anden del, som handler om TSM-projektet, majoren i Danmark, og hvad der skal ske fremadrettet.

#1(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 13:13
RasmusRoev
Kæmpe legende!
#2(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 13:16
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Godt interview. Hvad skete der i Astralis, der fjernede glæden ved cs?
#3(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 13:23
Coachdp
Dejligt interview.

Alle spillere, pros eller amatører, skal jo lede med lys og lygte efter noget der fungerer. Mange er igennem 5-10 hold før de rammer den lige i røven. Nogen rammer den aldrig helt.

Dupreeh fandt der perfekte, og så blev han smidt af. Det kan jeg godt forstå er SÅ frustrerende. Det må være svært at sætte sig selv op til at "prøve igen", fordi man jo egentlig var lykkes, men så blev det taget fra en.
#4(Med 1 svar)
24. august 2023 kl. 13:50
panzerlas
Hvornår kommer del 2?
#5(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 14:06
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Nok engang i weekenden, jeg begynder på den i morgen eller måske i aften
#6(Med 2 svar)
24. august 2023 kl. 14:59
TubbyGold
Super godt interview. Jeg er stadig lidt splittet omkring den bænkning. På den ene side er Zonics argumentation omkring økonomien i sporten osv. umiddelbart svær at skyde ned. På den anden side virker det også lidt skørt og forhastet at lave udskiftninger på et hold, der lige havde vundet en major. Men hans udtalelse bekræfter dog også lidt min mistanke omkring, at kemien mellem Duppe og Apex ikke var super god.
#23(Med 1 svar)
25. august 2023 kl. 22:20
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Forket svar ;)
#25(Med 0 svar)
26. august 2023 kl. 12:20
TubbyGold
Haha, det var ikke for at lyde kynisk i hvert fald. Der er ærligt talt ikke noget jeg hellere vil se end Duppe joine et godt hold (fx Heroic) og så slå Vitality i en majorfinale. Men jeg har også stor respekt for Zonic, hvorfor jeg er lidt splittet omkring udskiftningen.
#7(Med 8 svar)
24. august 2023 kl. 15:03
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ville han ikke være en no brainer for heroic, istedet for teses f.eks, føler lidt det måske lige præcis er den erfaring de mangler i de store kampe.
#10(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 16:43
Unlucky-Luke
Skal ikke udtale mig om hvem der skulle skiftes ud, men er enig i at han ville være et kæmpe plus for det hold. Den erfaring og rolighed han har ville kunne hjælpe dem meget med presset... Og hey... Heroic ville pludselig 10 double deres fans xD ( hvis det kan gøre det )
#11(Med 3 svar)
24. august 2023 kl. 18:40
Madsen
Enig udover at det burde være stavn som skulle bænkes
#12(Med 2 svar)
24. august 2023 kl. 18:53
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Argh der er du helt på månen :D
#14(Med 1 svar)
24. august 2023 kl. 19:18
Madsen
Hvorfor? han choker hver gang det virkelig gælder
#15(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 20:15
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Det gør de alle? Så hvorfor skulle man kicke den bedst ratede spiller på holdet, han er næsten 0.12 rating bedre end hele holdet
#13(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 19:10
rALF
Havde ikke tænkt tanken om duphreeh kunne spille for Heroic, men jeg tror faktisk også det kunne være den udskiftning, som de står at mangler, for at tage den til næste niveau. Hvem der så skal ud, det er fandeme svært. De kan seriøst ikke bænke stavn, det er han for god til, selvom han ikke peaker i de vigtige kampe. TeSeS er jo satme også vild, når han rammer topniveau...
#16(Med 0 svar)
25. august 2023 kl. 10:24
TubbyGold
Det er en interessant idé og helt klart en overvejelse værd.
#24(Med 0 svar)
25. august 2023 kl. 22:20
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Heroic er båret af cadians ideer og spillestil. Han tager unge spillere som vil lytte til ham og som han kan forme. Det var det som gjorde forskellen for cadians karriere.
Hvis man har været med længe nok, ved man at cadian ikke stod på ret manges holds ønskeliste.

Jeg tror at det vil ødelægge kemien på holdet hvis der kom en spiller ind med den mængde rutine og sikkert også ideer der skulle matches med cadians. Omend hans rutine ville hjælpe på andre parametre.

Så selvom man kan snakke ændringer på Heroic, så vil de aldrig vælge fra den hylde. Og slet ikke inden cs2 kom på banen, hvor vi i starten vil få en måske mere rodet meta, som vil passe Heroic rigtig godt.
#8(Med 0 svar)
24. august 2023 kl. 15:05
RixTheDupreehFan
Håber Goatpreeh finder et godt hold
#9(Med 4 svar)
24. august 2023 kl. 16:39
Unlucky-Luke
Legende !! dupreeh <3
Jeg synes det var fejt at bænke ham på det tidspunkt. Man fjerner ikke en spiller fra et hold der lige har vundet det største man kan vinde i CS .
Det var uanstændigt og på ingen måde fair og har fuld forståelse for at han blev lidt bitter.
Da der så også nu kommer CS2 som muligvis kan give de gamle spillere nyt blod på tanden og mere spille lyst igen så gav det ingen mening.
Man burde have set tiden an og skiftet ud når resultaterne ikke var der mere efter lidt tid i CS2 så ville de fleste have forståelse for det.
#17(Med 3 svar)
25. august 2023 kl. 12:16
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
CS2 bliver døden for scenen, hold kæft et skod spil.
Det er som at spille CS med valorant og Apex vibes. Cartoon cs
#18(Med 1 svar)
25. august 2023 kl. 12:55
zwank
Det samme blev sagt om CSGO i sin tid. “Det bare CSS med Call of Duty grafik og gameplay”. Faktum er CS2 bliver endnu større end CSGO, ligesom csgo gjorde 1.6.
#19(Med 0 svar)
25. august 2023 kl. 13:00
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Det vil tiden vise. Jeg har min tvivl.
Men jeg håber det da, bliver os sjovt at prøve når det 100% kommer ud.
#21(Med 0 svar)
25. august 2023 kl. 15:42
Unlucky-Luke
Arh... tilbage da csgo kom skulle jeg da lige prøve det nye, havde spillet cs siden den første beta i 99 . jeg hadede det skod spil... elendig lyd, elendig moment, skod våben kontrol osv. osv. og mange mange var enige... droppede det pis og fortsatte med det gamle... efter noget tid over på det igen.. har så været det lige siden og nu er det gamle cs total skod spil og alt for grimt osv...... og csgo er verdens bedste spil xD
Ja hatten på og lev med diverse bugs osv. det første år især så bliver cs2 bedre end csgo det er jeg sikker på...
#20(Med 1 svar)
25. august 2023 kl. 15:34
soga
Jeg tænker enten Heroic, måske Astralis eller Navi. Astralis har dog lige fået nyt lineup, men der vidste de jo ikke at dupreeh ville blive ledig… De skifter nok ikke ud, allerede - men han ville nok være god for dem på b0rups plads. Ellers Navi istedet for jL eller iM. Kom så dupreeh!
#22(Med 0 svar)
25. august 2023 kl. 19:48
RixTheDupreehFan
Hvis Dupreeh tager til Na’Vi har han spillet med Dev1ce, ZywOo og s1mple :D
#26(Med 0 svar)
26. august 2023 kl. 15:53
DOMINA7HOR
Godt interview! Også et fint segment de havde med ham i HLTV Confirmed for nylig.

Det glæder mig, at han stadig er sulten og klar på at grinde CS2. Håber virkelig han vil være at finde til Majoren i København. Ville være en fantastisk historie.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.