Into the Breach nåede top 8 til majoren i Paris.

ITB-direktør giver indblik i økonomien hos et CS-hold

Det kan ende med at blive rigtig dyrt for en organisation at gøre det godt til majoren.

At gøre det godt til majoren kan påvirke et Counter-Strike-hold markant på både godt og ondt.

Det løfter direktøren og skaberen af Into the Breach sløret for i et opslag på X, hvor han giver et meget unikt indblik i økonomien hos sit Counter-Strike-hold.

Her fortæller direktøren holdets forsøg på at nå tier 1 efter majoren og åbner op om sponsorindtægterne og omkostningerne for CS-holdet både før og efter majoren, men også nu, godt og vel ti måneder efter.

Hos ITBs Counter-Strike-hold fik man angiveligt i omegnen af 120.000 kroner om måneden i sponsorindtægter inden majoren i Paris, hvor holdet sluttede i top 8.

Det steg en del efterfølgende til lige omkring 173.000 kroner efter majoren, mens det i februar 2024 er faldet til 0 kroner, fortæller ITB-direktøren, hvorfor ITB altså ingen penge tjener på deres sponsorer til CS-holdet nu.

Mens sponsorindtægterne steg for derefter at falde, fortæller ITB-ejeren, at omkostningerne ved at drive holdet bare steg efter majoren.

Inden majoren brugte organisationen 132.000 kroner om måneden på lønninger og andre omkostninger til holdet, mens det tal fløj til vejrs efterfølgende.

Fra maj 2023 til marts 2024 skulle ITB have brugt mere end 396.000 kroner i gennemsnit hver eneste måned på løn, bonusser, bootcamps, andre ansatte rundt om CS-holdet og lignende udgifter, hvilket altså er en tredobling af tidligere omkostninger.

Sådan så ITBs månedlige økonomi ud for CS-holdet:

Sponsorindtægter inden majoren:
120.000 kroner

Sponsorindtægter efter majoren:
173.000 kroner

Sponsorindtægter februar 2024:
0 kroner

Løn og andre omkostninger inden majoren:
132.000 kroner

Løn og andre omkostninger efter majoren (maj 2023 - marts 2024):
396.000 kroner

"Alle organisationer i tier 2 og under taber penge"

I et svar til opslaget giver ITB-ejeren og direktøren også et lille indblik i det fremtidige ITB-holdkort, efter organisationen har bænket eller sat alle deres spillere til salg.

Her skriver han, at det næste ITB-hold bliver med én nationalitet, da det gør det nemmere at tjene penge på holdet, og at det er ekstremt vigtigt for fans og brandets identitet.

Derudover fortæller han, at ITB faktisk er et godt sted, hvor de tjener penge generelt, og at der er sponsorer klar til fremtiden.

Vi opnåede et stor overskud i 2023, men hvem ved om vi vil gøre det samme i 2024 - derfor skal organisationer opretholde likvide midler, når de er succesfulde, for at sikre en mulig og bæredygtig vækst. Dette påvirkede vores beslutning om midlertidigt at forlade CS.

Alle organisationer i tier 2 og derunder er underskudsgivende, indtil de når majoren. Det er et faktum og det princip, der styrer beslutningen om at sammensætte hold i tier 2 og derunder.

Det bedste, vi kan håbe på, er omkostningsneutralitet for lønninger versus sponsorer. Vi stræber efter dette på tværs af alle esportsgrene for bæredygtighed, både for vores spillere og os selv.

Ejeren uddyber dog, at selvom ITBs omkostninger er steget drastisk, uden at resultaterne har fulgt med, så har organisationen det godt og er en af de få profitable organisationer på scenen.

Det er vigtigt at bemærke, at ITB har det godt, vi har store kontante reserver, en klar plan og sponsorer på plads - jeg ville bare give fællesskabet et bredere indblik i CS.

Vi er en af de få profitable esport-organisationer, fordi vi er pragmatiske og forsøger at reducere vores eksponering over for 'held' eller resultater så meget som muligt.

#1(Med 1 svar)
15. marts 2024 kl. 10:36
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Fantastisk han giver et indblik i hele cirkusset.
#4(Med 0 svar)
15. marts 2024 kl. 11:08
DOMINA7HOR
Altid godt med gennemsigtighed. Om end det er lidt foruroligende.
#2(Med 0 svar)
15. marts 2024 kl. 10:50
R8shabt
Men det her er jo et klart eks. på at Lønninger i CS stikker helt af for spillere. Ren økonomisk er det de færreste hold der tjener på at ha et CS hold og hvis de tjener så er det ikk på grund af CS de tjener penge, men af andre veje. Flames tidligere direktør (Mener jeg han var) lavede et fantastisk indblik i hvordan de tjente deres penge til at drive deres CS hold, bla. ved unge gik til E-Sport ved dem, Real Estate osv. Og de på den måde kunne finansiere deres hold.
Der er ikk nok penge i CS til at drive et hold udelukkende på CS. En måde man kunne gøre det på var at man ex. tog abonnenter for at se Major, Katowice etc. Men det ville jo tabe KÆMPE seer tal og det der self heller ingen der ønsker.
Spillerene levere dsv. ikk et økonomisk product for at Org. kan gøre på ren CS.
EDIT: Mindre tilføjelse er self at de hold der vinder konsistent de store tuninger har self en form for indtægt den vej, men de fleste af præmie penge går til spillere alligevel så her får Org. heller ikk meget
#3(Med 2 svar)
15. marts 2024 kl. 11:06
DOMINA7HOR
What?! Er det en dårlig forretning, at have et CS-hold?!

No TV money, no honey. Sådan er det desværre. Og når hverken sponsorindtægter og merchandise indtægter rækker, hvad gør man så? Holdene er afhængige af majoren, som er det eneste sted, hvor de får noget der bare ligner "TV-penge", i form af en bid af kagen (udover præmiepengene).

Jeg er endvidere spændt på at se, hvordan landskabet ændrer sig efter 2025, som er den første sæson uden partnerhold. Og hvordan det påvirker holdene, ikke mindste de større hold og organisationer, dem der var dækket ind af ESL, BLAST...

... og når der så ikke eksisterer TV-penge som sådan, så er holdene nødt til at drive deres hold/org som et TV show. En lidt kontroversiel holdning, men det mener jeg vitterligt. Det vil sige, noget nært non-stop content på alle tænkelige platforme, fra både holdet/org'en, og fra spillerne. Og det vil sige, at når du som hold skriver kontrakt med en spiller, så sørger du for, at spillerne streamer i holdets tjene, med holdets logo og sponsorerer i baggrunden. Og så sørger du for, at det er angivet i kontrakten, mens spillerne naturligvis skal have en vis procentdel af det, udover lønnen.

PS. Det står i øvrigt lidt kontrast til hvor meget Talent angiveligt bliver betalt: twitter.com/StrikerHLTVorg/status/1768217865277022..
#5(Med 1 svar)
15. marts 2024 kl. 11:09
R8shabt
Fuldstændig enig her. Det ligner fremtiden i 2025 at der skal pumpes noget content ud for at kunne finansier et hold. At man skal til at promovere sit CS hold som en "Youtube gruppe" For at få nogle penge i kassen så kan det vel være en mulighed.
Som forretnings mand, så er det et kæmpe minus hvis der ikke er penge i det jeg laver. Hvis jeg stod for Faze ex. og jeg mistede 100k dollers om måneden, selvom de vinder tuneringer og mit hold navn er over alt. Så vil jeg personligt ikke kunne se en fremtid i det. Hvis der ikke følger noget + på kontoen den anden vej.
#8(Med 0 svar)
16. marts 2024 kl. 02:46
DOMINA7HOR
Præcis. Og når de fleste spillere på holdene i forvejen streamer på Twitch og YouTube, så gør det da en del af den samlede pakke.
#6(Med 2 svar)
15. marts 2024 kl. 12:28
DOMINA7HOR
Sideløbende, ovre i LoL-verdenen: esportsinsider.com/2024/03/league-of-legends-espor..
#9(Med 1 svar)
16. marts 2024 kl. 06:56
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Er ddet så ikke bare at de får ‘stickers/ingame’ items som CS også har ved majors?
Ligner salget af Astralis’ LCS spot kunne være tjent ind igen på et par år mere i LCS, hvis de havde kendt til denne beslutning af Riot?

Det er vel stadigvæk kun den ‘lukkede’ fest som ender med at tjene styrtende med penge på mere salg af ingame ting.
#10(Med 0 svar)
17. marts 2024 kl. 03:42
DOMINA7HOR
Jo, mere eller mindre. Det er i hvert fald det jeg forstår ved "in-game digital items". Noget de også har indført i Valorant.
Jeg tør dog ikke sige, om der kunne have været yderligere gevinst på den front for Astralis. Det kunne der måske nok.

Det er stadig den samme lukkede fest, ja. De kopierer noget fra Valorant, som de har haft succes med der. Det er dog den samme. En lukket fest, som du siger, om end de i Valorant kører med "partner hold" og de i LoL kører med "franchise". Fine ord for stort set det samme... En lukket fest.

Om ikke andet, så tror de på dem selv ovre hos Riot. Men det skal de selvfølgelig også:
riotgames.com/en/news/building-the-future-of-sport..
riotgames.com/en/news/lol-esports-strategy-adjustm..
#7(Med 0 svar)
15. marts 2024 kl. 13:05
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Virker også til, at det er når der opskaleres, at filmen knækker.

ITB fik jo massivt payout for majoren i Paris. Så valgte de at beholde spillerkernen, så de var sikret plads i RMR'en - det var sikkert ikke en billig løsning, når nu andre orgs kom og bankede på.

Hvis de til gengæld kvallede til majoren i KBH havde det jo sikkert ikke været et problem med 220.000 kr i minus om måneden.

Det minder mig lidt om, hvad der skete i Flames, men kan sagtens være jeg tager fejl.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.