joel sammen med Woro2k og Fessor, hvor de spillede sammen i Monte.

Akros har ingen beviser på snyd i kampe

Akros har kommunikeret til BC.Game og oplyst, at der ingen beviser på snyd fra joel mens han har spillet. Alligevel fik han et ban, i forbindelse med, at anti-cheaten detekterede snyd på joels system.

Joel fik søndag aften et ban fra Akros, og BC.Game blev diskvalificeret fra en turnering og udelukket fra en anden turnering som direkte konsekvens af joels ban.

Nu lyder det fra anti-cheat programmets side af, at der er ingen beviser for snyd mens han har spillet.

Dette skriver joels organisation på det sociale medie X, som har været i kommunikation med Akros, der står for anti-cheat programmet, som fandt snyd på joels computersystem.

Officiel opdatering om Joels Akros Anti-Cheat ban
Efter vores egen undersøgelse af joels ban af Akros har BC.Game Esports modtaget information, som vi ønsker at dele med vores community i interesse for gennemsigtighed.

Ifølge en skriftlig meddelelse fra Akros til os antyder de, at joel blev bannet, da han startede CS2 gennem deres anti-cheat klient før kampen mod B8 i CCT-turneringen på grund af detektering af snyd på hans system. Som følge heraf modtog joel en øjeblikkelig ban og kunne derfor ikke forbinde til den anti-cheat, der krævedes til kampen. Akros har bekræftet, at der ikke er noget bevis for, at joel har snydt i nogen kampe før denne hændelse, eller nogen logs, der indikerer, at snyd nogensinde er blevet brugt af joel i nogen tidligere kampe.

Dog har holdet stadigvæk joel på bænken og søger nu en permanent afløser, da holdet ikke har lyst til at involvere sig i noget, som kan ødelægge sportens integritet.

Derudover har HLTV sikret sig et interview med joel, der vil forklare situation.

Vi sætter pris på Akros for at give klarhed i sagen. Som det står lige nu, er vi stadig i mørke om den egentlige sandhed i situationen, og derfor er vores bedste fremgangsmåde, at joel forbliver fjernet fra holdet.

Denne beslutning afspejler vores prioritet om at tage den sikrere og mere forsigtige tilgang i situationer, der involverer integriteten af vores spil. Vi søger aktivt efter en permanent erstatning for at opretholde vores konkurrenceevne. joel erklærer, at han aldrig har snydt, og at han ikke havde til hensigt at snyde i kampen. For at adressere situationen med sine egne ord vil joel give en eksklusiv udtalelse til HLTV senere i dag.

Inden BC.Game skulle i aktion mod B8 i en CCT-turnering fik de sig noget af en overraskelse, da joel blev bannet af Akros. Efterfølgende blev de så diskvalificeret fra turneringen midt i kampen.

BC.Game har iøvrigt også kvalificeret sig til den lukkede kvalifikation til majoren i Shanghai, da de er blandt de bedste 48 hold på Valves europæiske rangliste.

#1(Med 7 svar)
7. august 2024 kl. 19:28
nylsnej
Så de har detekteret snyd på joel's computer. Det er vel nok?
#3(Med 6 svar)
7. august 2024 kl. 21:12
Kristja
Det er da overhovedet ikke nok til, at man kan udelukke en spiller permanent.

Mig beekndt er der ingen regler om, at du ikke må have et cheat på din pc, som du går ind og rager med imod bots offline, hvor du ikke er connected til internettet i mens det er i brug? Det kan jo også være alle former for cheat, og der kan i teorien være en mere logisk forklaring bag.

Omend gør du dette, så er du selvfølgelig i risiko zonen for at modtage et VAC-ban. Dog ved jeg ikke, om VAC kan banne dig på grundlag af at snyde offline mod bots hvor du ikke er connected til internettet. Men jeg ved man kan modtage ban for, at have et cheat aktiv mod offline bots, hvis du er forbundet til internettet.
#7(Med 5 svar)
7. august 2024 kl. 23:09
JakobHelms
Jeg synes egentlig det er fint, hvis turneringsorganisatøren har en regel om, at man ikke må connecte til serveren og spille kampe mens man har nogen former for snyd installeret på sin computer, og at det vil blive betragtet som et forsøg på at snyde.
#10(Med 4 svar)
7. august 2024 kl. 23:47
Kristja
Det kan jeg sagtens være helt enig med dig i! Man kan jo bare afinstallere sit cheat, omend der måske stadig kan være rester på pc'en, og det dermed kræver en full formatering.

Men igen, det er svært at sige så meget, når man ikke rigtig ved hvad han har haft på pc'en. Lad os sige det bare er noget bhop cheat, som han har brugt i hvad ved jeg. Eller et skod WH han har brugt til at pracc wallbangs, trods der sikker er nogle serversided commands til sådan noget nu :D Men overall så skal han jo ikke sidde med cheat til cs på sin pc, som prof.

Kan det tænkes Akros kan opsnappe cheat du har til et andet spil, og dermed forvekle det med cs2 snyd?
#11(Med 3 svar)
8. august 2024 kl. 00:04
JakobHelms
Akros har udtalt til HLTV, at det var bootkit-baseret cheat med ESP/Wallhack, Triggerbot og Aimbot, som deres system reagerede på, og at det er snyd som har været tilgængeligt så alle kunne købe det, at dem der solgte det reklamerede med at det ikke kunne opdages af Akros, hvilket det så åbenbart kunne da de tidligere _samme dag_ laver en opdatering der gør det nemmere for dem netop at opdage de her bootkit-baserede ting.

Helt enig i at han netop ikke skal sidde med sådan noget her på sin computer. Det er fandeme fjollet :-).
#20(Med 2 svar)
8. august 2024 kl. 17:19
Kristja
Okay jamen så er det jo virkelig også meget mere sus, at kan har det på pcen!

Og i takt med hans stigende performance de sidste kampe, så tegner der sig et ret broget billede...

Men der skal selvfølgelig være bevis på, at han har benyttet det før, at man kan udelukke ham synes jeg. Men super dumt hvad end hans årsag så er 😅
#21(Med 1 svar)
8. august 2024 kl. 17:26
JakobHelms
Jeg forstår godt synspunktet, men jeg er uenig. Det skal ikke være gratis at forsøge at forbinde til serveren til en officiel kamp, når man har snyd på computeren. Man skal ikke kunne gemme sig bag "Nå, men jeg har aldrig brugt det før", eller "jeg havde ikke tænkt mig at snyde", bare fordi der ikke er beviser på, at man rent faktisk har benyttet det. I min optik bør at forsøge at forbinde til serveren med snyd gjort klar være det samme, som at bruge det :-).
#22(Med 0 svar)
8. august 2024 kl. 17:29
Kristja
Jamen peger det hele i den regning, som du skriver det, så kan jeg helt sikkert godt følge din pointe!
Det tyder jo desværre på, at han har haft det som en "backup" og hvem ved måske brugt det i noget tid i officielle kampe, og snydet så først er blevet detected nu her efter opdateringen.

Men du har helt sikkert ret i, at det skal have en konsekvens, at man som pro har snyd liggende på pcen, når man connecter til serveren :)
#2(Med 0 svar)
7. august 2024 kl. 20:02
Famous
Tænker det var sidste skud for ham. Uninstall CS og flip bøffer på McD
#4(Med 0 svar)
7. august 2024 kl. 21:13
Kristja
Interessant drejning. Det kunne godt tyde på, at han igen slipper igennem nåleøjet.
#joel9liv
#5(Med 11 svar)
7. august 2024 kl. 21:17
Hunt
Sygt man bare kan banne folk uden nogen form for bevis, med tanke på de konsekvenser det har for spiller og hold.
#6(Med 10 svar)
7. august 2024 kl. 23:02
JakobHelms
Der mener jo der er bevis for, at han har haft installeret snyd på sin computer da han forsøgte at connecte til serveren for at spille kampen. Det er selvfølgelig ikke bevis for at han har snydt før, eller at han har tænkt sig at snyde under kampen, men jeg kan faktisk godt følge Akros' nultolerance her (som de har bevis for, mener de selv)
#8(Med 9 svar)
7. august 2024 kl. 23:27
Hunt
Udefra set har de bare ikke bevist noget overhovedet? Andet end de har givet joel et ban.

Hvis han snyder skal han jo bannes, helt fair. Men du bliver jo heller ikke dømt for tyveri bare fordi jeg tror du har stjålet noget.
#9(Med 7 svar)
7. august 2024 kl. 23:34
JakobHelms
Så det du savner er altså at de lægger mere information frem, eller hvad? De har givet Joel et ban, fordi deres system har vist - formegentlig efter opdateringen der kom samme dag, som angiveligt gør det nemmere at opdage lige præcis den slags - at der var installeret en snyd via bootkit, som gav både ESP/Wallhack, Triggerbot og Aimbot.

Nu er der altså også forskel på domstolene og så at private virksomheder udelukker dig. På samme måde kan du heller ikke arresteres for at putte en Snickers i lommen nede i Netto (det er først tyveri, når du passerer sidste mulighed for at betale), men derfor kan de som privat virksomhed jo godt sige, at du ikke længere er velkommen i den butik, hvis de prøver på sådan noget.
#12(Med 6 svar)
8. august 2024 kl. 00:38
Hunt
Ja, når man giver et ban har det store konsekvenser for spiller og hold, så ser gerne det bliver gjort på det rigtige grundlag. Hvilket sagtens kan være sket, men ikke er kommunikeret ud.

Hvis man næsten stjæler en snickers i netto og bliver bortvist derfra, så har det heller ikke de konsekvenser at du mister dit job. Men det har en ban sag, så for at rettigfædiggøre så store konsekvenser, skal det også gå ordenligt til. Hvilket jeg ikke lige kan læse eller se mig frem til her.
#13(Med 5 svar)
8. august 2024 kl. 11:40
JakobHelms
... Men hvorfor skulle de også kommunikere det ud? Det her er en sag mellem dem og Joel, og de er forholdsvis kommunikative. Jeg tror de klarer sig fint uden at du og jeg behøver være moralens vogtere.
#15(Med 4 svar)
8. august 2024 kl. 13:31
Hunt
Fordi alt andet virker shady. Hvilket nok er det sidste man vil være kendt for?
#16(Med 3 svar)
8. august 2024 kl. 14:02
JakobHelms
Hvad er det præcis du savner? At de fremlægger navnet på det produkt, som joel skulle have savnet og installeret?
#17(Med 2 svar)
8. august 2024 kl. 14:08
Hunt
Det ved jeg ikke, men det de har meldt ud indtil mu virker som et svagt grundlag med en straf der har de konsekvenser.

Kan sagtens være jeg tager fejl, men når man ikke har nok gennemsigtighed er det svært at vide
#18(Med 1 svar)
8. august 2024 kl. 14:47
JakobHelms
Det er godt nok også nemt at sige, at man ikke får hvad man vil have, når man ikke ved, hvad det er.
#19(Med 0 svar)
8. august 2024 kl. 15:06
Hunt
Det er svært at vide hvad man vil have når det man vil have ikke er offentligt kendt
#14(Med 0 svar)
8. august 2024 kl. 11:48
raxtuzz
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
DPL Admin
Måske skal man nok ikke sammenligne med tyveri her, men mere en professionel atleter, som også selv er ansvarligt for hvad de indtager uden for konkurrence eller ved konkurrence , da de bliver busted næsten uanset hvis de popper på de test.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.