BILLETSALGET TIL DEN STORE FINALE ER ÅBENT
LIVE
Den seneste major blev spillet i København.

Medie: Majors bliver udvidet og får nyt format

Ifølge HLTV kommer majors i fremtiden til at bestå af 32 hold i stedet for 24.

Den allerførste CS:GO-major i 2013 bestod af 16 hold, i 2018 blev de udvidet 24 hold, og nu kommer de fremover til at bestå af 32 mandskaber.

Det erfarer HLTV.

Ifølge HLTV kommer majors i fremtiden nemlig til at tælle hele 32 hold, ligesom RMR-turneringerne bliver gjort til fortid. Holdene bliver i stedet inviteret på baggrund af sin placering på Valves rangliste.

Desuden bliver formatet til majors også ændret, da den prestigefyldte turnering bliver udvidet fra tre til fire stadier.

Stadierne kommer til at være de samme, som man kender fra i dag med swiss-system i de tre indledende stadier og med slutspillet i det sidste.

Med det nye format bliver 16 hold inviteret til det første stadie, mens de resterende 16 hold bliver fordelt med otte i andet og tredje stadie.

Faktaboks

Swiss-system

I swiss-system spiller 16 hold om otte pladser videre. For at gå videre skal man vinde tre kampe, mens tre nederlag derimod betyder eliminering.

Dette betyder også, at majors vil blive forlænget, idet der tilføjes cirka fire dage til de allerede planlagte 14 dage for at give plads til den nye fase.

Ændringerne bliver først aktuelle efter majoren i Shanghai, der løber af stablen fra den 30. november til 15. december. Det nye format kommer derfor først i brug, når holdene drager til Austin, Texas til juni i 2025.

Det nye major-format er derfor således, såfremt rygtet holder stik:

  • Første stadie (swiss) - 16 inviterede hold

  • Andet stadie (swiss) - 8 inviterede hold + 8 hold fra første stadie

  • Tredje stadie (swiss) - 8 inviterede hold + 8 hold fra andet stadie

  • Fjerde stadie (slutspil med single-elimination) - 8 hold fra tredje stadie

#1(Med 0 svar)
15. oktober 2024 kl. 16:20
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Spændende! Fedt RMR droppes
#2(Med 1 svar)
15. oktober 2024 kl. 16:23
Hunt
Er det delt op i regioner stadig eller er det bare top 32, ligemeget hvor man er fra?

Men ellers giver resten af tingene god mening.
#4(Med 0 svar)
15. oktober 2024 kl. 16:27
DOMINA7HOR
Eftersom Valves rangliste er delt op i regioner, så tænker jeg på en eller anden måde ja. Men hvordan det fungerer i praksis, med opdelingen af regioner, og hvor holdene inviteres, må vi vel bare vente og se.
#3(Med 0 svar)
15. oktober 2024 kl. 16:25
DOMINA7HOR
Endelig. Og så alligevel lidt et antiklimaks. For med 32 hold var der endelig en mulighed for, at gå væk fra swiss-fornatet og over til et format med et gruppespil, efterfulgt af slutspil, som single elimination.

Og selv om RMR-turneringerne forsvinder, så forsvinder de alligevel ikke helt, i den forstand, at det ekstra stadie bare bliver en slags international RMR...

At RMR's forsvinder helt, er heller ikke overraskende. Det lå lidt i kortene, med de ændringer Valve har indført fra 2025. RMR's skulle erstattes af flere forskellige turneringer, hvor holdene kan samle points til den rangliste, der ender med at give adgang til majoren. Det var den naturlige udvikling med de ændringer Valve foretog, bl.a. ved også at afskaffe de lukkede partnerholds-turneringer.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.