BILLETSALGET TIL DEN STORE FINALE ER ÅBENT
LIVE
Danskerne kigger langt efter pokalerne i 2024.

Kun én dansk spiller har vundet en stor turnering i 2024

Det kan meget vel blive et historisk dårligt år for dansk CS.

I Danmark pryder vi os af at være en af verdens bedste Counter-Strike-nationer, hvis ikke den allerbedste.

Og vi har historien med os - specielt takket været Astralis' dominans i CS:GO fra 2018 til 2020 med gla1ve, device, dupreeh, Xyp9x, Magisk og zonic.

Men selv i de senere år har vi været flot repræsenteret i toppen af CS med et stort udvalg af danske spillere spredt over de bedste hold i verden.

Men den æra er måske ovre, eller i hvert fald sat på pause, for i 2024 er der kun én enkelt dansk spiller, som har vundet et stort trofæ, og det er karrigan i FaZe.

20 events i 2024 har fået klassificeringen "S-tier" af Liquipedia, herunder to BLAST Premier Groups-turneringer, der må siges at være lidt malplacerede.

Af de 20 events er det indtil videre kun IEM Chengdu 2024 og BLAST Premier Spring Groups 2024, der er blevet vundet af en dansk spiller. Begge gange var det FaZe med karrigan i førersædet.

karrigan vandt IEM Chengdu 2024. Det er indtil videre den eneste store turnering i 2024 med en dansk vinder.

Hvis vi tæller coaches med, så assisterer MOUZ' sycrone med endnu to vundne turneringer: EPL Sæson 19 og BetBoom Dacha Belgrade 2024 #1.

Der mangler stadig at blive spillet tre S-tier events, herunder majoren i Shanghai, og der er derfor stadig en chance for at udbygge listen, men som det ser ud nu, er det et historisk dårligt år for dansk Counter-Strike.

Til sammenligning bød 2023 på trofæer til karrigan, HooXi, dupreeh, Magisk, Snappi, cadiaN, stavn, jabbi, TeSeS og sjuush, herunder en major, Katowice og Cologne.

dupreeh løftede sit 5. major-trofæ i Paris. Det er han stadig den eneste spiller, der har formået.

Og året før det kan man trække Snappi fra, men føje valde og niko til listen, da de vandt årets første BLAST Premier Groups-event.

2021 og 2020 var corona-årene, hvor HEROIC for første gang gjorde sig bemærket i toppen af CS, samtidig med at Mad Lions vandt en million dollars i Flashpoints første sæson og Astralis stadig vandt turneringer.

Og herfra bevæger vi os for alvor ind i Astralis'-dominansen af Counter-Strike.

Sådan så det ud, sidste gang Astralis løftede en major-pokal.
#1(Med 0 svar)
15. oktober 2024 kl. 08:56
aGk
Dust2TV sub
Tror ikke det bliver bedre i 2025. Det største håb skulle være i Falcons alt efter hvor mange danske drenge der får lov til at blive.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.