karrigan føler, at dansk CS er faldet bagud.

karrigan: "Dansk CS er faldet bagud"

Danskerne i Köln skuffede, da ingen spillere udover karrigan klarede skærene.

Dust2.dk i Köln til IEM Cologne 2024

Sent tirsdag aften spillede karrigan sig som den eneste dansker i slutspillet ved IEM Cologne, foruden de to danske trænere i form af sycrone og BERRY fra henholdsvis MOUZ og SAW.

På mediedagen fangede Dust2.dk karrigan, som er en af Danmarks mest erfarne CS-spillere, der delte sine tanker om den nuværende situation i dansk CS.

På trods af danskernes manglende dominans i de seneste år ser karrigan kæmpe potentiale, især inden for danske coaches.

Efter et par skuffende resultater for de danske spillere i IEM Cologne, reflekterer karrigan over årsagerne bag den danske nedtur.

Jeg tror simpelthen bare, at niveauet er så højt. Utroligt højt. De top 4-hold gør det rigtig godt. Vi er lige uden for det. Jeg tror, det er svært til sådan en turnering i Köln, hvor alle kommer ind fuldt fokuseret på deres eget spil. Jeg tror, at måske er vi faldet bagud i Danmark.

karrigan peger på, at Danmark har manglet et flagskib som Astralis, der kunne sætte standarden og drive dansk CS fremad.

Vi har ikke haft et flagskib i Astralis i så mange år. Men det er jo et par år siden, at det er gået sådan. Man har set det komme på et tidspunkt. Jeg er lidt skuffet over de andre danske spillere, der ikke har formået at leve op til deres egne forventninger og danskernes forventninger.

Danske coaches i fokus

På trods af de skuffende resultater på spillersiden har danske coaches til gengæld markeret sig stærkt ved IEM Cologne 2024. Flere danske coaches har gjort sig bemærket, herunder BERRY, sycrone, og mithR.

Jeg tror, at det overblik, vi har for at spille CS i Danmark, det er rigtigt godt. Jeg tror, at folk er virkelig gode til at formidle det til deres spillere. Derfor tror jeg umiddelbart, at vi kommer til at se rigtig mange danske coaches i fremtiden.

karrigan ser en tendens i Danmark, hvor mange tidligere in-game leaders (IGLs) og erfarne spillere, som kan gå trænervejen.

Vi har haft mange IGLs i Danmark. Vi har haft mange spillere, som har spillet under IGL, som nu selv begynder at være IGL. Jeg tror, at det kommer til at være en ny norm, når du kigger ned om 5-6-7 år. Så tror jeg, at der kommer til at være mange gode danske coaches.

Er du en af dem i fremtiden?

Jamen, jeg har ikke lyst til at tænke på det, siger han med et stort smil og fortsætter:

Det er selvfølgelig noget, på et eller andet tidspunkt i min karriere, jeg gerne vil prøve af. Men nu har jeg også været i spillet i snart 20 år, og har været konkurrencemenneske.

Der er også et tidspunkt, hvor man skal tage en pause. Jeg er i momentet nu, jeg er hvor jeg er lige nu. Jeg gør alt hvad jeg kan for at skubbe til nye rekorder, for at være den ældste spiller, der vinder turneringer, for at være den ældste spiller, der bliver ved med at være pro," afslutter han.

Coaching er en mulighed i fremtiden, men for nu er han fokuseret på at udvide sin legendariske karriere yderligere.

FaZe er nemlig videre til kvartfinalen efter deres vilde comeback mod Liquid. De spiller på fredag i Lanxess Arena foran tusindvis af tilskuere. Kampen kan følges på Dust2tv.

#1(Med 0 svar)
14. august 2024 kl. 17:45
Kristja
The real IGL goat.
#2(Med 0 svar)
14. august 2024 kl. 19:24
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Udløbsdatoen på dén Faxe ligger langt ude i fremtiden 💚
#3(Med 1 svar)
14. august 2024 kl. 20:22
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Synes man skal tage med i betragtningen at Astralis er et af 4 hold i top 10 med fuldt nationalt lineup.
#4(Med 0 svar)
14. august 2024 kl. 23:29
Hunt
4/10 lyder ikke så slemt, det er jo groft sagt halvdelen
#5(Med 2 svar)
15. august 2024 kl. 09:11
BEDST
Udelukkende Heroic der knækkede koden efter CIS-regionerne meldte sit reelle indotg : ] Alarmerende at det også er tilfældet på vej ind i det femte kalenderår...
#6(Med 0 svar)
15. august 2024 kl. 09:49
resiarlleh
Ahh - CIS har jo altid været der - mere/mindre succesfuldt. CIS havde vel sin største tid under Corona? hvor Cloud9 viste hvordan CSGO skulle spilles online. Og pt har Spirit et stint i toppen drevet af Donk/Shiro. Og - ikke kun på baggrund af netop overståede turnering - det stint har nok peaket nu.

Til gengæld ser man konstellationer af internationale hold med nationaliteter, som bestemt ikke har domineret CS scenen indtil nu. Det globale udbud af klassespillere vil jo gøre, at man kan sammensætte et "superhold" såfremt pengene er til rådighed. Og at man kan scoute+udvikle(+sælge) endnu mere. DET presser de nationale hold i så høj grad, at det bliver kun de allerstørste CS nationer, som kan have nationale hold højt på rankingen.

Som dansker vil jeg altid foretrække et dansk hold. ikke kun dansk core .... dansk! Og derfor er det da ærgeligt, at se hvor få der er tilbage og at det ikke kører (nok) for dem lige nu. Jeg er bare bange for, at det næppe bliver meget bedre.
#7(Med 0 svar)
15. august 2024 kl. 16:45
Unlucky-Luke
Hvad knækkede Heroic?
En overgang kom de altid utrolig langt i diverse turneringer, men de vandt aldrig så nogen andre må have knækket koden.
Heroic er et af de mest omtalte online hold og har endda lagt nr.1 på hltv, men på samme tid er det meget meget svært at finde en så kaldt top org. der har vundet så utrolig lidt som de har.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.