Snappi var heldigvis ved godt helbred på kampdagen.

Snappi om Astralis-BLAST-affære: "En lorte-situation for alle"

Den danske holdkaptajn og medforfatter til åbent brev til BLAST fortæller om kontroversen samt status hos Falcons i eksklusivt interview med Dust2.dk.

Falcons tabte deres åbningskamp ved BLAST Premier Fall Final 2024 til NAVI 2-0.

Vi havde et interview planlagt med holdets danske kaptajn på mediedagen, men grundet sygdom, kunne Snappi desværre ikke stille op. Heldigvis havde han fået det bedre på kampdagen og sørgede også for, at der var tid til at snakke med os efter kampen.

Snappi vidste fra start, at det ville blive en svær kamp mod NAVI, der kom direkte fra en førsteplads i Malta til ESL Pro League. Derfor skulle alt også gå rigtigt, hvis de skulle vinde over verdens nummer 1.

Vi har det svært, specielt fordi vi får så dårlige starter. Lige nu er vi bare ikke gode nok til at spille mod et hold som Navi, der er verdens bedste hold, hvis vi taber begge pistoler og potentielt også første våbenrunde. Jeg tror vi taber tre ud af fire pistolrunder, og vi får en enkelt på Ancient T. Men generelt, så er det for hårdt at spille for os.
Vi skal lidt have stjernerne til at stå rigtigt, hvis vi skal slå Navi, og det gjorde de ikke i dag i forhold til de runder.

Snappi, maden og SunPayus er kernen af spillere helt tilbage fra tiden i ENCE, hvor trioen nød stor succes i slutningen af CS:GO. Men særligt én spiller er den store grund til, at Falcons ikke har været oppe og snuse til de samme resultater, som ENCE-kernen leverede tidligere.

Jeg tror, folk måske lidt undervurderer, hvor stor en faktor, NertZ var for os i ENCE, han var vores bedste spiller. Men generelt set, så tror jeg, at alle i vores hold ved, at det ikke er godt nok. Og der er ikke rigtig så meget andet at sige, end at vi prøver. Vi prøver virkelig. Men resultaterne følger ikke med, og vi får ikke rigtig det, vi vil have.
Det er som om, at det er lige ved og næsten hver gang. Ikke i dag, men generelt i vores kampe er det altid lige ved og næsten.

Selvom vi stadig er relativt langt væk fra 2025, set i Counter-Strike perspektiv, og der er flere store turneringer om hjørnet, ikke mindst majoren, så lyder der allerede nu rygter om udskiftning hos Falcons efter årsskiftet.
Hvem, der ryger, siger rygterne ikke noget om, men superstjernen NiKo skulle angiveligt være på vej til Snappis hold, når kalenderen skriver 2025.
De samme rygter lød sidste år, men her endte skiftet ikke med at ske.

Det er ikke noget, som Snappi kan lade holdet blive påvirket af, men han har forståelse for, at der vil blive kigget på holdkortet, når resultaterne ikke svarer til de høje lønninger.

Det er jo ikke rigtig noget, vi kan gøre så meget ved. Vi er bare nødt til at være professionelle og spille igennem det. Det er klart, at når man er et hold, der bliver velbetalt og ikke performer, som man skal, så vil der blive set på ændringer, så det overrasker ikke rigtig nogen, men i sidste ende, så er vi her nu, vi spiller som et hold og vi prøver at gøre vores bedste.
Og så må fremtiden bringe, hvad den bringer.

Inden kampene gik i gang, sendte Snappi sammen med seks andre holdkaptajner et åben brev til BLAST, hvor de advokerede for lige behandling af hold, opfordrede den danske turneringsarrangør til at tvinge Astralis til at stille med ruggah i stedet for cadiaN, samt at alle potentielle bøder burde gå til et vælgørende formål for mental sundhed.

Det åbne brev fik stor opmærksomhed, men Astralis fik lov til at stille med cadiaN. Vi spurgte Snappi, om han synes, aktionen var en succes.

Jeg tror ikke rigtigt, der er nogen, der står som sejrherrer i det her. Det er lidt en lorte-situation for alle. Generelt er jeg imod roster locks. Jeg synes ikke, det er fedt at se døde hold. Det her handler mere om et princip i,
at hvis man afslår andre, så er man ligesom nødt til at følge op på den linje, man har sat, og lade være at forskelsbehandle. Det er det ene. Og det andet er, at man absolut ikke må bruge fysisk eller mental sundhed som et våben til at få lavet ændringer.

Det var vores budskab, og i forhold til bøder, så foreslog vi, at det skulle være en donation til gode formål i forbindelse med mental health, også hvis der skulle komme noget i kølvandet.

Det endte med at være seks holdkaptajner, der meldte sig syge til mediedagen. Var der snak om, at spillerne også skulle deltage i boykottet, eller om I potentielt skulle udeblive fra kampe, eller hvordan endte det med at blive denne protest?

Jamen nu var vi jo alle sammen syge, men det var lidt uheldigt, at det var alle holdkaptajnerne.

Falcons er nok et af de få hold i toppen af Counter-Strike, hvis ikke det eneste, hvor to af spillerne er fædre i form af dupreeh og Snappi. Det betyder dog ikke, at måden holdet træner eller spiller på er anderledes end normalt, fortæller Snappi. Det ville dog ikke være muligt uden stor støtte fra baglandet.

Nej, altså for os tror jeg ikke det gør en forskel. Det gør jo selvfølgelig noget ved en, når man bliver far, men jeg har rigtig god support, både fra min kæreste og vores familier, som gør, at jeg er i stand til at gøre det. Fordi uden dem, så vil det ikke være muligt.
Det er fordi, at de tager over og støtter mig i min karriere, at det kan jeg lade sig gøre, fordi hvis min kæreste arbejdede de normale 8-16 og alle de ting, så vil det være meget svært at få det til at lade sig gøre.

Falcons næste kamp i København er torsdag klokken 12:00, hvor de møder FaZe.

Falcons
1 - 2
FaZe
Alle maps
Falcons K - D +/- ADR KAST Rating 2.0
Pavle 'Maden' Bošković 65 - 63 +2 89.5 64.7% 1.14
Álvaro 'SunPayus' García 59 - 55 +4 77.7 76.5% 1.13
Danmark Peter 'dupreeh' Rasmussen 60 - 68 -8 71.8 72.9% 0.99
Danmark Emil 'Magisk' Reif 56 - 59 -3 66.8 71.8% 0.95
Danmark Marco 'Snappi' Pfeiffer 50 - 65 -15 69.8 68.2% 0.90
FaZe K - D +/- ADR KAST Rating 2.0
Helvijs 'broky' Saukants 80 - 54 +26 90.9 78.8% 1.43
David 'frozen' Čerňanský 65 - 54 +11 80.6 74.1% 1.25
Robin 'ropz' Kool 63 - 52 +11 75.0 70.6% 1.12
Håvard 'rain' Nygaard 46 - 65 -19 79.3 75.3% 1.00
Danmark Finn 'karrigan' Andersen 55 - 66 -11 67.7 69.4% 0.88
#1(Med 0 svar)
26. september 2024 kl. 01:35
Mads_Miskat
Ved godt Snappi ikke giver alt skylden på de ikke har Nertz, men tbh så er Magisk + Dupreeh en opgradering fra Nertz + Dycha, så det kan sgu ikke komme og give skylden på de mangler gode spillere.

Magisk =\= Nertz
Dupreeh > Dycha

At det ikke fungere er ikke noget en individuel spiller kan lave om på, hele holdet sejler pt desværre.

Det her handler mere om et princip i,
at hvis man afslår andre, så er man ligesom nødt til at følge op på den linje, man har sat, og lade være at forskelsbehandle.

Astralis tilfælde var det eneste tilfælde som er direkte dækket af regelbogen, det handler ikke om hvorvidt man forfordeler andre eller ej, i de andre tilfælde så var der bare ingen smutveje for at få en udskiftning, det undrer mig virkelig at man kan stille op til et interview vedrørende et emne, protestere omkring samme emne og så ikke have facts på plads.
#2(Med 0 svar)
26. september 2024 kl. 08:51
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
“…grundet sygdom, kunne Snappi desværre ikke stille op. Heldigvis havde han fået det bedre på kampdagen..”

Så meget mellem linjerne 😂
#3(Med 0 svar)
26. september 2024 kl. 10:36
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
"Jamen nu var vi jo alle sammen syge, men det var lidt uheldigt, at det var alle holdkaptajnerne."

Lmfao
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.