
"Den eneste region, som bør være på LAN, er Asien"
Det nordamerikanske hold, Complexity, deltog i den forgange uge ved PGL Bukarest, hvor de højest overraskende opnåede en flot fjerdeplads.
De var sågar tæt på en finaleplads, men finaledrømmen blev stoppet lørdag aften af G2, i den ene af turneringens to semifinaler. G2 slog Complexity og spillede sig i finalen, som m0NESY og co. dog endte med at tabe til Falcons.
Efter Complexitys semifinalenederlag til G2 fik Dust2.dk en snak med Complexitys team manager, messioso, der udover at være holdets manager også fungerede som holdets coach under turneringen i den rumænske hovedstad.
Dust2.dk snakkede med messioso til og på vegne af vores amerikanske søsterside, Dust2.us. Her snakkede vi blandt med andet med Complexitys team manager om kampen mod G2, den flotte turnering de har haft i Bukarest, og IEM Melbourne, som de deltager i fra den 21. til den 27. april.
Vi snakkede ligeledes med messioso om de kommende MRQ-turneringer, hvor Complexity deltager i den nordamerikanske MRQ. Vi spurgte messioso hvad han mener om, at major-kvalifikationerne afvikles online, hvortil han svarede:
Jeg forstår godt hvorfor ud fra et forretningsmæssigt perspektiv. Tidligere dækkede Valve flyrejser og ophold for RMR'erne, som ikke længere eksisterer, og de er blevet absorberet i majoren.
Jeg tror, vi alle har hørt om "esports-vinteren", der er i gang, hvor alle taber penge. Jeg synes ikke, det er en turneringsarrangørs pligt at gøre alt for at tabe flere penge, og der er ingen måde, hvorpå man kan tjene penge på en begivenhed som en MRQ.
Det er et uheldigt problem, som Valve er nødt til at løse, og som ikke afhænger af TO (turneringsarrangøren, red.) selv. Den eneste region, hvor det aboslut bør være på LAN, er Asien, fordi Asien er opdelt i for mange (tre, red.) regioner, plus den høje ping er umulig, og det giver ikke mening at bestemme, hvem der får ekstra pladser.
Asien har helt sikkert brug for at MRQ afholdes på LAN, hvor de kan kvalificere to hold fra hver region og kæmpe om det. Det giver mening at have en NA MRQ (nordamerikansk MRQ, red.) og en SA MRQ (sydamerikansk MRQ, red.), og spillet skal være globalt, så begge regioner skal have mulighed for at sende hold 100 % af tiden.
Jeg ville elske, hvis det var på LAN, men så kører du to LAN-turneringer i stedet for ét LAN, og omkostningerne er for store. Det er Valve, der skal træde i karakter og lægge penge i det for at få det til at ske.
Den britiske holdmanager har altså en klar mening om emnet, hvor han mener Valve bærer ansvaret, selvom han altså samtidig også godt kan følge Valves beslutning.
Kritiske Astralis-spillere
I Astralis-lejren har de ikke vist helt den samme forståelse, som messioso, overfor Valves beslutning om at afholde MRQ-turneringerne online.
Under PGL Bukarest snakkede Dust2.dk blandt andet også med både cadiaN og stavn, og de to Astralis-spillere havde begge gerne set, at MRQ-turneringerne var blevet spillet på LAN.
Ifølge cadiaN havde det klædt majorens værdighed, at MRQ-turneringerne også var blevet afviklet på LAN.
Det havde klædt majorens værdighed, at MRQ-turneringen også ville være på LAN, i stedet for online. Og uden åbningskampe, der er BO1 (bedst-af-en, red.). Men det er sådan det er. Det er som det er, og det skal vi kunne præstere under, udtalte cadiaN blandt andet til Dust2.dk.
cadiaNs holdkammerat, stavn, var en anelse hårdere i tonen omkring Valves beslutning, som han kort og godt mener er til grin.
Et eller andet sted havde det været skidt, hvis vi skulle være blevet hernede (i Rumænien, red.) for at spille MRQ'en, som er online - hvilket er til grin - at en major-kvalifikation er online. Vi kunne være endt i en situation, hvor vi skulle have spillet MRQ'en fra Bukarest med 30-40 i ping, hvilket ikke er optimalt, lød det blandt andet fra stavn.
MRQ-turneringerne afvikles fra mandag den 14. april og frem til den 17. april. Det er dog kun den europæiske MRQ, der starterde mandag. De nord- og sydamerikanske MRQ-turneringer, samt de tre regionale MRQ-turneringer i Asien, starter i dag, tirsdag den 15. april.
I Asien er de tre MRQ-turneringer opdelt i Kina, Mongoliet og Vestasien, samt Oceanien og Sydøstasien. To hold går videre fra Kina, et hold fra Mongoliet og Vestasien, samt et hold fra Oceanien og Sydøstasien.
Hele interviewet med messioso, som i øvrigt er på engelsk, kan læses her.