haste: "Vi var slet ikke til stede"
Dust2.dk ved RMR-turneringen i Rumænien.
I går var en tung dag for danskerne hos NIP, da de blev elimineret fra den første europæiske Major-kvalifikation, RMR A. Dermed må deres to danske spillere, k0nfig og es3tag, deres danske Director of Performance, Troels Robl, og deres danske analytiker, haste, kigge langt efter Majoren på hjemmebane.
Stemningen i NIP-lejren var naturligvis nedtrykt ovenpå nederlaget, og elimineringen, ikke kun hos danskerne, men hele vejen rundt i NIP-lejren. Det var tydeligt at se, at det tog hårdt på alle, både spillere og stab.
Efter kampen lykkedes det os, at få et par kommentarer med på vejen fra holdets analytiker, haste, som har været en del af holdets coaching-stab i et lille års tid. Vi bad ham først og fremmest forholde sig til deres to første kampe, mod henholdsvis Eternal Fire og AMKAL, hvor de led to snævre nederlag.
Vi møder op til en kamp mod Eternal Fire, som jeg jo egentlig synes, vi burde vinde. Vi spiller klart bedre CS end dem, og jeg føler egentlig, at mange af de ting, som vi får aftalt inden kampen, også virker. Vi taber pistolrunden på T-siden, vinder den på CT, og taber anti-eco'en efterfølgende. Ydermere, taber vi første "køb mod køb"-runde på CT, hvor vi gør det modsatte af vores aftale ud fra preppen, og stacker derfor A på et tell. I stedet burde vi stacke B, og taber altså ret hurtigt fem CT-runder tidligt i den halveg. Alligevel er vi kampdygtige, og taber kun 13-11, hvor vi faktisk føler, at vi er langt bedre end dem.
Lød det først omkring deres indledende nederlag til Eternal Fire, inden han tilsvarende satte lidt ord på deres efterfølgende nederlag til AMKAL.
Her kom han bl.a. ind på vetoen, som nogle stilte spørgsmål ved, bl.a. hvorfor de valgte, at fravælge AMKALs normale permaban, Anubis, som deres første fravalgte map.
Vores anden kamp, mod AMKAL, kan man diskutere hvorvidt vi laver den rigtige veto eller ej. Jeg er sikker på, at vetoen ikke havde ændret sig, da vi ville ende på Mirage eller Overpass, som sidste bane, uanset hvad. Vi havde alle dage valgt, at spille Overpass, og ville ikke gøre det om igen med henblik på mappet. Vi får aldrig rigtig et flow (i spillet, red.) på T-siden, og deres aggressive spil, formår vi ikke at få dæmpet op for. Og jeg føler vi kokser fuldstændigt, da vi så begynder, at blive bange for at spille, og dermed give dem endnu mere plads, hvor vi ender med at have 30 sekunder tilbage af runderne til at lave nogle stressede calls.
Efter de to tætte nederlag, til Eternal Fire og AMKAL, hvor de måtte strække gevær efter overtid mod sidstnævnte, så stod haste og NIP-mandskabet pludselig overfor en elimineringskamp mod SAW.
Det opgør blev på ingen måder lige så tæt, som NIPs første to kampe. SAW gjorde kort proces, i et opgør, hvor det føltes som om NIP-spillerne slet ikke var til stede. Det erkendte haste også blankt.
Kampen mod SAW kan alle vidst se, at vi slet ikke var til stede. Alt går i stå, som dagen før, og vi formår ikke at være impulsive. Det (vores spil, red.) bliver for statisk, og for nemt at læse. Der bliver ikke spillet på "flow/feeling," og det bliver desværre bare et cirkus.
Vi bad efterfølgende haste forholde sig til, hvorvidt nederlagene i deres første to kampe, muligvis spillede et puds hos spillernes selvtillid, inden og under den afgørende kamp mod SAW.
Jeg tror den er hård. Vi smider kampen mod Eternal Fire. Laver det vildeste comeback mod AMKAL, og kaster det på gulvet i overtiden. Får en dårlig start på Ancient (mod SAW, red.), hvor intet virker. Og jeg tror alt i alt det er nok til, at der sidder noget og ulmer, som gør, at vi aldrig kommer i gang. Har vi overhovedet haft en god start til eventen? Det tror jeg ikke, og det er altså nødvendigt i den brutale MR12 meta.
Med de tre nederlag, må haste og resten af NIP-lejren desværre se Majoren i København hjemme fra sofaen.
Havde historien været en anden, og havde de rent faktisk kvalificeret sig, så ville det have været den anden Major i træk, som haste skulle deltage i, som en del af NIPs coaching-stab. Således var han en del af holdet, da de kvalificerede sig til den forrige Major i Paris.
Det bliver dog desværre ikke tilfældet igen, for den tidligere Heroic-analyst og Galaxy Racer-coach.
Sidst NIP kvalificerede sig, til Majoren i Paris, var det med Aleksib og Brollan på holdet, til forskel fra denne gang, hvor de havde alex og es3tag med i stedet.
Netop dét, kom vi ind på i det sidste spørgsmål til haste. Altså, hvor vidt - og hvordan - han følte, der var forskel på holdet fra dengang, til nu. Ifølge haste, var en af de store forskelle erfaringen, som de havde mere af sidst.
Ja, bestemt. Der var mere erfaring fra store kampe og store scener på det gamle hold. Aleksib og alex kalder på to vidt forskellige måder. Det gamle hold (med Aleksib og Brollan, i stedet for alex og es3tag, red.) havde langt længere tid sammen, og langt flere officielle kampe sammen. Vi har dog, med dette hold, fået det vi manglede på det tidligere hold. En virkelig god anker-spiller, som faktisk vinder ret mange vigtige runder for os.
Hvad fremtiden nu byder på, for haste og resten af NIP-lejren, både spillere og coaching-stab, skal blive spændende at følge. Ifølge ledelsen, kan der i hvert fald meget vel være ændringer på vej.
På den korte bane, kan de nu rejse hjem fra Rumæniens hovedstad, og gøre sig klar til deres næste event, som er BLAST Premier Spring Showdown. Det er i starten af marts måned. Den næste helt store opgave for ninjaerne, bliver dog ESL Pro League, sæson 19, som først er henne i slutningen af april, og starten af maj.
Ellers var det dét, for NIP, i denne omgang. En kedelig omgang for ninjaerne, som endte i ulykke, og altså, en glippet Major-kvalifikation. Det kunne ikke blot mærkes på haste, efter Major-drømmen var gået op i røg, men også på spillerne, heriblandt hastes landsmand, k0nfig.
Hans skuffelse kom til udtryk efter kampen, i dette interview med BanKs, hvor han bl.a. gjorde det klart, at han og holdkammeraterne mod SAW, havde spillet noget af det værste CS, man overhovedet kan spille.
En skuffelse, og en bristet Major-drøm, der tydeligt var til, at tage og føle på.