BILLETSALGET TIL DEN STORE FINALE ER ÅBENT
LIVE

Valve udgiver stort regelsæt med fokus på 2025

Regelsættet hænger sammen med de store ændringer til 2025.

Natten til onsdag har Valve udgivet et nyt regelsæt, der blandt andet laver store ændringer til, hvordan turneringsarrangører skal drive sine turneringer fra 2025 og frem.

Se hele Valves nye regelsæt her.

Det nye regelsæt hænger sammen med Valves restriktioner, der ankommer i starten af 2025, hvor det ikke længere vil være muligt for arrangører som BLAST og ESL at drive franchise-ligaer, da Valve ønsker at gøre scenen mere åben.

I forbindelse med dette har Valve i regelsættet skrevet, hvordan turneringsarrangører kan få en licens for at drive sine turneringer fremadrettet, som indeholder nye detaljer for, hvordan Valve netop har tænkt sig at begrænse invitationer til store turneringer og franchise-ligaer.

Ranked og unranked turneringer

Fra 2025 vil turneringer blive kategoriseret som enten ranked eller unranked turneringer, som er henholdsvis turneringer med direkte indflydelse fra Valves egen rangliste og turneringer, der ikke tager ranglisten i mente.

Såfremt en turnering hører under unranked, er der ingen begrænsning på invitationer, men turneringens præmiepulje må ikke overgå 685.000 kroner, ligesom turneringensarrangører med samme licens ikke må overgå 1,7 mio. kroner i samlet præmiepulje på ét år.

I øjeblikket overgår flere mindre arrangører denne beløbsgrænse, hvorfor de for 2025 i stedet vil blive nødt til at enten nedsætte sine præmiepuljer eller anmode om en ranked-licens for 2025. Med ranked-licens skal turneringer desuden følge de nye regler for invitationer.

Invitationsbegrænsninger

En anden stor ændring fra regelsættet kommer til at sætte sit præg på tier 1- og 2-scenen.

Fremover bliver turneringer, som hører under tier 1, påkrævet at invitere holdene direkte fra Valves rangliste. Deltagerlisten skal som minimum være på 16 hold, hvoraf otte pladser som minimum skal være tildelt gennem kvalificerede hold til hovedturneringen.

Tier 2-turneringer kan, hvis de vælger at anvende Valves rangliste, udelukkende invitere hold rangeret på 9. pladsen eller lavere.

En af de største begrænsninger for ranked turneringer inkluderer, at der skal inviteres 1,5 gange antallet af hold, der vil konkurrere i hovedturneringen via Valves rangliste. Halvdelen af de hold, der konkurrerer i hovedturneringen, kan inviteres direkte, mens resten skal gå gennem en lukket kvalifikation.

Derfor kan blandt andet ESLs nuværende system med Play-in-turneringen ved IEM Cologne stadig fungere i fællesskab med de nye regler, da denne turnering teknisk set fungerer som en kvalifikation med otte pladser på højkant.

Wildcard-turneringer og andet

Turneringsarrangører har tilladelse til at afholde én Wildcard-begivenhed for hver tre tier 1-turnering, der er afsluttet. Disse kan have et ubegrænset antal Wildcard-invitationer, forudsat at de inviterede hold overholder de førnævnte regler.

Regelsættet har også udgivet nye krav til annoncering af datoer og yderligere information vedrørende turneringer. Lokation, kvalifikationer, præmiepulje og så videre skal for alle tier 1-turneringer i 2026 være annonceret den 1. januar i 2025.

Som Valve tidligere har annonceret, vil turneringsarrangører være forpligtet til at offentliggøre information om, hvordan de kompenserer hold for at deltage i deres turneringer. Dette vil inkludere eventuelle garanterede betalinger for optrædener, medieafgiftsbetalinger og andre indtægtsandele.

#1(Med 0 svar)
17. juli 2024 kl. 10:52
JakobHelms
Skulle have været udgivet inden majoropdateringen, og det er så vanvittigt åbenlyst.
#2(Med 0 svar)
17. juli 2024 kl. 16:17
Hani
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg håber det samtidig betyder at de kommer til at opdaterer deres rangliste oftere og at der kommer fast system i det.
I år blev den opdateret 2 gange i løbet af de 4 første måneder, det er altså ikke holdbart hvis turnering invites afhænger af den.
Det virker dog til at de har skruet op for frekvensen til 2 gange inden for den seneste måned.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.