Bekræftet: Valve udvider majoren og ændrer turneringsformatet
Rygterne begyndte i midten af oktober sidste år at svirre, om store ændringer til majorens turneringsformat. Nu har Valve så officielt bekræftet, at de rygtede ændringer bliver en realitet.
Det var HLTV.org der først kunne berette, at store ændringer var på vej til majoren, inklusiv en udvidelse af turneringen, fra 24 til 32 deltagende hold. Og med Valves seneste opdateringer til majorens regelsæt står det ikke alene klart, at majoren som rygter bliver udvidet, men at der ligeledes foretages store ændringer til turneringsformatet og turneringens regelsæt.
Derudover bekræfter Valve med det opdaterede regelsæt, at det er slut med 'Regional Major Rankings'-turneringerne, eller RMR, som de hedder i daglig tale. RMR-turneringerne har indtil nu fungeret som kvalifikationsturneringer til majoren.
Selvom det er slut med RMR-turneringerne, så er det dog ikke helt slut med kvalifikationsturneringer til majoren. Således bliver RMR-turneringerne fremover erstattet af de såkaldte 'Major Regional Qualifier'-turneringer, eller MRQ, i kort tale.
Her skal 16 hold fra Europa, 16 hold fra Nord-, Mellem- og Sydamerika (Amerika), samt otte hold fra Asien og Oceanien (Asien), kæmpe om de 16 pladser i majorens første swiss-stadie.
Med udvidelsen fra 24 til 32 hold, vil der fremover være tre swiss-stadier. I det første stadie mødes de seks hold fra Europa, seks hold fra Amerika og fire hold fra Asien, som kvalificerer sig via de regionale MRQ-turneringer.
Herunder følger en forklaring på det nye og udvidede turneringsformat:
En major kommer til at bestå af i alt 32 hold:
-
16 hold inviteres til majorens første stadie (Stage 1) gennem de regionale MRQ-turneringer.
-
8 hold inviteres direkte til majorens andet stadie (Stage 2) gennem Valves rangliste (VRS).
-
8 hold inviteres direkte til majorens tredje stadie (Stage 3) gennem Valves rangliste (VRS).
Invitationer tildeles i henhold til antallet af hold fra regionen, der opnåede deres respektive placering i majorturneringen:
-
En region får en Stage 2-invitation for hvert hold i regionen, der nåede Stage 3 (Elimination Stage) i den foregående major.
-
En region får tildelt en Stage 3-invitation for hvert hold i regionen, der nåede slutspillet i den foregående major.
De bedste hold, som ikke er blevet inviteret til Stage 2 eller Stage 3, inviteres til deres regions respektive Major Regional Qualifier (MRQ) med følgende fordeling:
Det nye og udvidede turneringsformat vil allerede blive taget i brug ved den næste major, som er sommers BLAST-major i den amerikanske by Austin, Texas.
Ved sommerens major, vil de 32 deltagende hold blive fordelt således:
Farvel til RMR: God dag til MRQ
De nu tidligere kvalifikationsturneringer til majoren, RMR, har længe været betragtet som en stor del af charmen omkring en major.
RMR-turneringerne har fremkaldt store følelser og tiltrukket stor interesse, særligt de europæiske RMR-turneringer. Vidt og bredt i Counter-Strike-verdenen var der også den holdning, at RMR-turneringerne nærmest var hårdere og mere prestigefyldte end selve majoren.
Det var med livet på spil. Et godt eksempel på det, var RMR-turneringerne frem mod sidste års første major i København.
At interessen omkring RMR-turneringerne var stor, blev ligeledes bekræftet efter den europæiske RMR B-turnering frem mod den forrige major i Shanghai. Det blev den mest sete RMR-turnering nogensinde.
I stedet for de berygtede RMR-turneringer, skal vi nu i stedet vende os til MRQ-turneringerne. Turneringer, der af Complexitys manager, messioso, er blevet kaldt "lukkede kvalifikationer, som allerede eksisterede til RMR-turneringerne, men nu i stedet giver direkte adgang til majoren".
Det skrev Complexity-manageren i et opslag på det sociale medie, X.
Ny 'DRILLAS'-regel indført
Den asiastiske RMR-turnering frem mod den forrige major i Shanghai, blev afviklet under styr påstyr grundet DRILLAS-holdets deltagelse.
ohnePixels hold kvalificerede sig til den asiastiske turnering med tre europæiske spillere, samt to spillere fra den asiatiske region. Heraf gav den ene af de tre europæiske spillere, hAdji, dog holdet berettigelse til, at stille op i den asiastiske RMR-turnering, da han har dobbelt statsborgerskab.
Lige op til den asiastiske RMR-turnering valgte DRILLAS dog noget kontroversielt, at skifte den ene af deres to spillere fra den asiastiske region, israelske AMSALEM. Så holdte endte med, til stor utilfredshed rundt omkring på scenen, at spille den asiastiske RMR-turnering med fire europæiske spillere.
Med de nye regelændringer har Valve dog sørget for, at det ikke kommer til at ske igen fremover. Valve har således lukket hullet med en nye regel der lyder, at et hold eventuelt kan indeholde én udskiftningsspiller, som, hvis den erstatter en spiller fra holdets kernehold, ikke vil ændre den regionale tildeling af holdets kerne.
Herunder findes kravene til holdsammensætning:
-
Et hold skal indeholde 5 spillere ("Core Lineup" (kerne)).
-
Holdlisten kan eventuelt omfatte 1 træner (coach).
-
Et hold kan eventuelt indeholde 1 udskiftningsspiller, som, hvis den erstatter en spiller fra holdets "Core Lineup", ikke vil ændre den regionale tildeling af holdets "Core Lineup" (holdets kerne, red.).
-
Træner (coach) og udskiftningsspiller kan være den samme person.
I forlængelse af det skal det ligeledes nævnes, at det af reglerne fremgår, at et hold kan ikke justere sin "Core Lineup" mellem MRQ og majoren. De kan dog registrere en anden coach eller udskiftningsspiller.
Du kan finde Valves komplette major-regelsæt lige her.
Det nye og udvidede turneringsformat, samt de nye regler, bliver som nævnt taget i brug allerede frem mod og under den næste major i Austin.