Esport Danmark offentliggør redegørelse
Sincera har udarbejdet strategier, hjulpet med mødeafholdelse og været med til at udarbejde et etisk kodeks, mens eSportligaens underskud samt en ekstraudgift på 90.000 kr. skyldes den store budgetoverskridelse.
Det fremgår af den redegørelse for regnskabet fra 2017 til 2019, som Esport Danmark netop har offentliggjort.
Den forhenværende formand Thomas Koed fik ubevidst sat fokus på Esport Danmarks regnskab, da han til TV2 udtalte, at kassen var tom og i samme ombæring efterlyste flere penge.
Den tildelte halvanden million kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen var altså brugt op.
Det fik blandt andre Dust2.dk til at grave i regnskabet, hvor kommunikationsbureauet Sincera var en meget stor post, mens også eSportligaen endte med at koste langt mere end budgetteret.
En masse strategier
I redegørelsen skriver Esport Danmark selv, at aftalen med Sincera var prissat til 406.250 kr. over en toårig periode. Det har blandt andet resulteret i et nyt logo samt en række forskellige strategier.
Forbundet indgik i start 2018 en samarbejdsaftale med Sincera om strategisk og konceptuel udvikling. Aftalen løb i 2 år og var prissat til kr. 406.250. Herunder er der udviklet en ny grafisk identitet for forbundet, nyt logo, bannere m.m. Nyt website lanceret i Q2 2018 (som den nye bestyrelse lukkede i Q1 2020). Der er udarbejdet en skriftlig strategi for forbundets virke i esporten og politisk sparring for at nå i mål med nye initiativer i 2018. Dertil hjulpet tidligere bestyrelse i forbundet med organisering og opgavefordeling.
Alt fra overordnet strategi, finansieringsstrategi, rekrutteringsstrategi, SoMe strategi, medieovervågning, mødeafholdelse m.v.
Esport Danmark skriver også, at Sincera derudover har været med til at udarbejde et etisk kodeks til foreninger og klubber, mens et projekt i Hvidovre Kommune kaldet eHOOD også er startet.
Når betalingen så løber op i knap 620.000 kr., skyldes det, at Esport Danmark har gjort brug af Sincera i flere timer end forventet, og det er sket via en klippekortsaftale til 12.500 kr. for 10 timer.
eSportligaen giver underskud
I regnskabet fremgår eSportligaen også som en interessant post, da der er budgetteret med 73.333 kr., men det endelige beløb i perioden 2017-2019 endte med at lyde på lige over 211.000 kr.
Det skyldes blandt andet et underskud hver sæson på 30.000 kr., som Esport Danmark skal dække, mens der i alle sæsonerne er kommet yderligere en regning for at afvikle finalerne.
Derudover skyldes overskridelse af budget yderligere en ’event partner betaling’, som forbundet ikke var orienteret om fra start, men som forbundet valgte at betale for at kunne afvikle ligafinaler. En ekstraregning på 30.000 kr. pr. sæson, altså kr. 90.000.
Regnestykket over de tre sæsoner lyder altså på 30.000 kr. for markedsføring, 90.000 kr. til at dække underskuddet og 90.000 kr. til event partner betaling, som giver en samlet udgift på 210.000 kr.
Den nye bestyrelse, som blev valgt i oktober 2019, har sidenhen trukket Esport Danmark ud som medejer af eSportligaen.
Rejser til Taiwan og konsulentarbejde
Esport Danmark redegør også for posten 'Internationalt arbejde' på 73.733 kr., der primært består af betaling for coaches til IeSF World Championship samt Esport Danmark repræsentanters rejser til Taiwan i forbindelse med førnævnte turnering samt møder.
Posten 'Honorarer og kilometerpenge' på 156.433 kr. udgøres primært af tre måneder i 2018, hvor to bestyrelsesmedlemmer blev lønnet.
I 2018 havde forbundet 2x 3-måneders honoreret konsulentarbejde for to bestyrelsesmedlemmer ifm. foreningsarbejde. Det var på 14.400 kroner pr. person, altså i alt kr. 86.400 for seks måneders fuldtidsarbejde.
Derudover er posten blevet brugt på at refundere udgifter, som bestyrelsesmedlemmer har haft i forbindelse med talent camps og generelt til at dække kilometerpenge, skriver Esport Danmark.
Til slut slår redegørelsen også fast, at samarbejdet med Sincera er ophørt, mens bestyrelsen nu vil kigge fremad og forsøge at indfri det uforløste potentiale.
Du kan finde hele redegørelsen, som er blevet sendt til Dust2.dk, ved at trykke her. Regnskabet, som der redegøres for, kan læses her.