BILLETSALGET TIL DEN STORE FINALE ER ÅBENT
LIVE
Fremover kommer zonic til at trække i Vitality-trøjen.

zonic: Sådan endte jeg i Vitality

Dust2.dk har fanget den danske coach til en snak om skiftet til Vitality, forskellen i mentaliteten og et farvel, der aldrig kom i stand.

Det nye Vitality med dupreeh, Magisk og zonic debuterede i weekenden til BLAST Premier Spring-gruppespillet, hvor de spillede sig til en andenplads i gruppe C, der også talte Evil Geniuses, Liquid og FaZe.

Dermed har de fået et ganske solidt udgangspunkt for senere på ugen, hvor pladserne til BLAST Premier Spring Final skal fordeles.

Den konstellation, hvor Vitality stillede med tre danskere på holdet, kom nok som en overraskelse for de fleste, da de første rygter begyndte at cirkulere tilbage i begyndelsen af november.

Det har dog været længe undervejs, at i hvert fald zonic skulle skifte til Vitality.

Det fortæller den 35-årige dansker selv til Dust2.dk.

Der florerede nogle rygter omkring min person i sommeren sidste år, og jeg tror, at i omkring juli/august skrev Vitalitys ejere til mig, at de overvejer at gå internationalt fra næste sæson, og at de godt kunne tænke sig mig som træner.

Så havde vi nogle snakke frem og tilbage, og jeg hørte lidt omkring, hvad de gerne ville, og hvad deres fokus var. Det var kun performance. De ville simpelthen gerne på verdenskortet, om man vil.

Jeg tror også, når man kigger på deres investeringer i fx League of Legends, at det er en organisation, der virkelig gerne vil have trofæer, og det passede meget godt til min filosofi.

"Der hev jeg dem med til Frankrig"

Foruden zonic blev også dupreeh og Magisk præsenteret på det nye Vitality-lineup, der blev annonceret i begyndelsen af januar. For første gang siden begyndelsen af 2020 var startfemmeren ikke længere fuldt fransk.

Og her har zonic naturligt nok også haft en finger med i spillet.

Vi snakkede lidt omkring forskellige holdopstillinger. Jeg holdt selvfølgelig lidt øje med, hvordan deres nuværende hold spillede, og så tog jeg en snak med holdejerne efter lidt tid og nævnte det hold, jeg gerne ville spille med. Samtidig var Emil (Magisk, red.) og Peter (dupreeh, red.) lidt i tvivl om deres fremtid også, men de sagde, at de rigtig godt kunne tænke sig at fortsætte med mig som træner, uanset hvor jeg tog hen. Så der hev jeg dem med til Frankrig.

Skal det forstås sådan, at det egentlig var dig, der var løftestang på hele det her skifte?

Ja, jeg blev i hvert fald tilbudt en kontrakt først og fik friheden til at kunne sætte holdet. Men ja, jeg kender jo Peter og Emil ud og ind og mange af de ting, vi gjorde i Astralis, var rigtige efter min opfattelse. Måden vi arbejdede på og så videre. Så det med ligesom at kunne hive to spillere med ind, jeg kender ind og ud, og som jeg ved stadigvæk er sultne efter at vinde trofæer, det var oplagt.

Rygterne om de tre danskeres skifte til Vitality begyndte at cirkulere under majoren i Stockholm i november.

Torskedumt at sammenligne

Selvom det nye Vitality-mandskab stadig kun har knap en måned på bagen, så er ambitionerne store, fastslår zonic. Men han kommer ikke til at sigte efter en gentagelse af den succesfulde periode, som han, dupreeh og Magisk var med til i Astralis.

Det kunne da være fedt med endnu en Astralis-æra, men jeg tror, det er et stort pres at lægge på skuldrene, og jeg tror, det ville være torskedumt at skulle begynde at sammenligne os med Astralis, da vi var bedst. Jeg tror, det bliver meget, meget svært at replikere - selv for et hold som NaVi, hvis de skulle fortsætte.

Det var bare unikt i Astralis, så nej. Vi kommer ikke til at sige, at “vi vandt 4 majors i Astralis, så nu skal vi have 5 med Vitality”. Mit mål og vores mål er at give Vitality nogle store trofæer og herunder gerne en major på et tidspunkt. Det er ikke noget med, at det skal være indenfor et halvt år eller en af de næste to majors, men at vinde store turneringer og herunder klart en major. Det er klart på ønskelisten, lyder det fra zonic.

"Den var sgu hård for mig"

Sidst vi fik det daværende Astralis med dupreeh, Magisk og zonic at se i aktion, var til majoren i Stockholm i november. Her sendte Vitality det danske mandskab ud med et 2-1-nederlag i bagagen.

Fire dage senere blev det annonceret, at blameF, k0nfig og ave kom til Astralis med omgående virkning, og dupreeh, Magisk og zonic var dermed henvist til bænken resten af året.

Og at Astralis-tiden sluttede dér og ikke en måned senere efter BLAST Premier Fall Final i Royal Arena, gjorde ondt på træneren, der alligevel håber på opbakning fra fansene, når Vitality skal spille.

Jeg tror, at det, jeg fortryder allermest, er, at jeg aldrig fik lov til at sige rigtigt farvel til de danske fans i Astralis. Den var sgu hård for mig.

Jeg ved, at Peter var ude i Royal Arena, men jeg blev desværre syg lige der. Ellers var jeg taget med Peter ind i Royal Arena.

Mega meget respekt for alt den tid, der var igennem årene, og jeg håber selvfølgelig, at de danske fans, når Astralis eller Heroic ikke spiller, holder med os. Vi har i hvert fald savnet dem, og det er stadigvæk nogle af de bedste fans i verden. Det er helt klart, siger zonic.

zonic og Vitality spiller senere denne uge de afgørende kampe i BLAST Premier Spring-gruppespil, hvor der er pladser til BLAST Premier Spring Final på spil.

Vitality stiller med følgende hold:

  • apEX

  • ZywOo

  • misutaaa

  • Danmark dupreeh

  • Danmark Magisk

  • Danmark zonic (coach)

#1(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 13:55
casle
Dansktoppen
Major deltager
Gaimin Gladiators
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg håber og tror virkelig de får succes.
#2(Med 13 svar)
1. februar 2022 kl. 13:57
DH_JanLund
Lidt vildt man arbejder på at skabe et nyt hold med en anden org. Men sådan er det nok bare.
#3(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 14:16
PulzAr
Det kommer nok an på de arbejdsforhold der var hos Astralis
#4(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 14:51
majez
Kan være Astralis fik en lille pose penge for at lade zonic kigge lidt demoer af Vitality :) Det ved man aldrig..

Tænker ikke, at zonic ville bryde hans kontrakt, han er trodsalt proffesional.
#5(Med 8 svar)
1. februar 2022 kl. 15:00
PillerPaller
Tror alt uden Kasper Hvidt havde interesse : D
#7(Med 7 svar)
1. februar 2022 kl. 16:13
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Er ikke sikker på alt var som det er idag uden ham. Du skal ikke tage fejl af hans tiltrækningskraft hos sponsorer, der normalt ikke har set i retning af CS.
At han så helt sikkert har brug for noget hjælp på den csfaglige del, især lige nu. Det kan der ikke herske tvivl om.
Men Astralis havde ikke været hvor de var idag uden ham heller.
#9(Med 6 svar)
1. februar 2022 kl. 17:28
PillerPaller
Han har været et af historiens største fejlcast i dansk cs - måske efter nogen af de styrende kræfter i North : )

Hvis du endeligt vil retfærdiggøre hans performance i omfanget af sponsorater, så prøv at rund deres årsrapport - det burde næsten være umuligt at omsætte for så lidt som Astralis gør med deres nuværende platform og kendskabsgrad. På både top- og bundlinje, så ville den butik aldrig kunne stille noget op mod selv en pølsevogn på strøget...
#13(Med 2 svar)
1. februar 2022 kl. 18:59
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Spørg du hr og fru Danmark om hvem blameF er, og så spørg dem om hvem Kasper hvidt er.
Så for du at se hvor linket har været. For at Astralis pludselig var på alles læber, der betyder det helt vildt at der var er kendt ansigt som folk kunne koble det sammen med.
#14(Med 1 svar)
1. februar 2022 kl. 19:33
NiveK
Nej. Astralis kom på alles læber af helt andre årsager.
Er enig i, at han er et fejlcast og ikke forstår scenen.
#15(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 22:39
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ja, de spillede godt, kom på tv, vandt pokaler, blev nævnt af ministre med mere. Er med på den sportslige succes, og er også enig i at han måske ikke er den rette mand nu, hvor det er svært.
Men man kan ikke tage fra ham, de ting han har bragt ind, som før ikke var en del af CS. Det var med til at ændre måden man var professionel på. Og hans navn, det at en af verdens bedste håndboldspillere valgte ar blive sportschef i en counterstrike organisation, det var noget som fik andre til at tænke, at CS nok var mere end bare noget folk gjorde på værelserne.

Jeg er enig i, at der skal noget nyt til. Måske som står for selve CS delen. Eller måske en helt ny sportschef. Men tror han bidrager og har, mere end hvad folk tænker
#16(Med 2 svar)
2. februar 2022 kl. 00:19
Unifite
Jeg tror generelt ikke du finder et CS hold hvor man skal sidde at kigge regnskaber igennem med et håb om at finde overskud. Det er en investering der aldrig kommer til at give mange penge, med mindre man sælger sin vare - eller dele af varerne - herunder spillere.
Astralis er et langt større setup end man lige tror, jeg blev selv overrasket på en virtuel rundvisning. Er du vimmer der sidder mange på det kontor! De har, og har haft, nogle vilde sponsorater af virksomheder der normalt intet har at gøre i CS. Audi og B&O f.eks.
Disse sponsorater er netop fordi man har folk som Hvidt, Hørsholt osv. Så de tjener nok sig selv ind alene der.
Men CS.. Er det så stort viewermæssigt som man gerne vil? Udover PGL 2021, så er det virkelig dårlige tal for en international gren af en sport.
#17(Med 1 svar)
2. februar 2022 kl. 05:14
TwitchDK
Audi og B&O har vitterligt intet at gøre i CS - Hellere ikke hos Astralis.
For Audi var det sandsynligvis bare en kort ting fordi de vidste det ville skabe hype, hvor de udemærket godt vidste at det ikke gav mening på længere sigt.
B&O giver pretty much ingen mening indenfor esport. Måske Kasper har haft indflydelse der, men det virker ikke som en specielt interessant handel.

Den største ting fra mit perspektiv, virker til at Astralis har valgt at afholde sig fra gambling sponsorater, hvilket i virkeligheden er der hvor den største pose penge ligger.

Både BMW, Nissan og lignende har desuden længere aftaler med esports hold end Audi havde med Astralis - Og deres aftaler giver langt mere mening.

Astralis' sponsorater virker altid til at skulle slåes stort op, men at være uden reel substans. Næppe et godt syn for fremtidige partnere.
#19(Med 0 svar)
2. februar 2022 kl. 12:22
Unifite
Enig i det med Audi og B&O - men det understreger vel generelt også bare hvor stort et skråplan B&O er på generelt. Et firma der er som en kat med 9 liv, og aldrig ved hvordan morgendagen ser ud :)

Man havde dog Unibet i 2 år, men jeg ved ikke hvorfor denne ikke blev forlænget. Kan være noget "moralsk" at man vælger ikke at have en betting-partner nu.
#6(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 15:55
ankjaers
Det er jo ikke anderledes end alm lønmodtager søger andre steder hen? Der er sikkert et punkt i kontrakten hvornår der må forhandles med andre orgs, i forhold til udløb på kontrakten hos Astralis. Var xyp ikke også rygtet til at undersøge hans muligheder før han underskrev sin seneste kontrakt ved Astralis?
#12(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 18:00
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hvad vildt er der ved det? Det er vel ikke anderledes end at man forhandler kontrakt med en ny arbejdsplads, eller at man som fodboldmanager forelægger sine ønsker og visioner, for en evt. ny arbejdsgiver.
#8(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 16:38
Unlucky-Luke
jeg er blevet stor fan af det hold efter de 3 er joinet. kunne godt lide at se Vitality spille før også men altså nu.... Konge træner, onde riffel spillere der er danske, en af verdens bedste awp'er, og en ingame leader der har karakter.... :O)
#10(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 17:33
JernLars
Som fan, så syntes jeg at det var ærgeligt at det "gamle" ikke kom til at spille til Blast. Selvfølgelig var der en corporate interest bag det, men det kunne have været en fin afrunding på det.
Men jeg glæder mig til at følge Vistrality frem over, det er i hver fald nogle ret gode spillere de har fået på holdkortet.

Det er nogle virkelig stabile interviews som Dust2.dk har fået lavet over de sidste stykke tid. Keep it up!
#11(Med 0 svar)
1. februar 2022 kl. 17:57
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Havde ligesom mange andre håbet at Astralis ville lade dem spille til BLAST, men samtidigt forstår jeg også godt deres beslutning om at hente konfig og blameF ind.
#18(Med 0 svar)
2. februar 2022 kl. 09:15
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det bliver et spændende år, og håber bestemt det projekt bliver en succes.
Selvfølgelig vil jeg heppe på dem, når det ikke lige er i mod Astralis :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.