BILLETSALGET TIL DEN STORE FINALE ER ÅBENT
LIVE

birdfromsky efter 00NATION-exit: "Jeg har nogle tilbud fra internationale hold"

Den danske IGL har allerede været i snak med flere organisationer, men intet er lagt fast endnu.

Onsdag kom det frem, at birdfromsky var færdig i 00NATION.

Den danske kaptajn var den første spiller på holdet til at melde ud offentligt, at han var fortid hos klubben. Efterfølgende meldte FASHR lignende ud, mens HLTV også kunne skrive, at holdets sidste spiller VLDN og coach pita var færdige hos holdet.

Den præcise årsag til bruddet med organisationen er dog ikke en, birdfromsky kan komme nærmere ind på.

Det er lidt kompliceret, og jeg kan af kontraktmæssige årsager ikke sige så meget om det på nuværende tidspunkt.

HLTV erfarede tidligere i februar, at 00NATION er på vej ud af Counter-Strike, efter organisationen købte andele i konkurrenten Guild for et millionbeløb.

Der er dog ikke nødvendigvis sammenhæng mellem dét, og at den danske IGL nu står uden hold.

Så vidt jeg ved, har det ikke noget med det at gøre.

Svært ved at bryde igennem til top 30

Dengang birdfromsky kom til 00NATION fik holdet en flyvende start og vandt Pinnacle Cup V foran både FURIA og Astralis.

Lige siden har det dog ikke været lige så nemt for holdet at finde succes og på trods af flere udskiftninger har holdet ikke én gang brudt igennem til top 30.

Selvom holdet selvfølgelig havde håbet på bedre resultater, så har resultaterne dog ikke været helt så skuffende, som nogle måske vil tænke.

I forhold til de omstændigheder vi har været under, synes jeg, vi har gjort det fint nok. Vi har vundet en lidt større og en lidt mindre turnering, men der er ingen tvivl om, at vi alle ville og forventede mere, men sådan er det jo, fortæller birdfromsky, som dog ikke vil uddybe omstændighederne.

Udover ikke at bryde igennem til top 30 har 00NATIONs seneste skuffelse været major-kvalifikationerne.

birdfromskys tropper var et af de hold, som flest gange gik langt i de åbne kvalifikationer og ramte HLTV-kampene i tre af de fire åbne kvalifikationer.

Desværre blev det dog ikke til en RMR-plads, og det er også noget, den danske IGL ikke er tilfreds med.

Det var en kæmpe skuffelse. Der var rigtig mange ting og idéer omkring, hvordan vi skulle spille, og vi endte lidt med, hvad størstedelen var komfortable med, selvom jeg personligt ikke var så stor fan af det, men i sidste ende var det ikke dét, som tabte os kvalifikationerne.

Det var nervøsitet og personlige plays, hvis du spørger mig, for jeg følte, at vi skulle have kvalificeret os alle tre gange, men det er jo altid nemt at sige bagefter.

Havde du gerne set jer fortsætte som hold efter jeres major-skuffelse, hvis 00NATION havde haft det i tankerne, eller var det på tide, at I gik hver til sit eller i hvert fald kiggede på udskiftninger?

Efter vores udskiftninger lige inden pausen, var det overordnet set rigtig godt. Der var kommet lidt nye problemer og udfordringer, men rollemæssigt passede det rigtig godt, og vi spillede generelt fin CS. Det største problem for fremtiden ville nok være, at folk ikke var sultne nok. Hvis jeg sidder med flest timer i spillet som IGL + alt det tid jeg bruger, som ikke er på en server, så ville vi i hvert fald ikke se den næste donk på det her hold, føler jeg.

Så jeg tror måske, det egentligt var fint nok, at vi splittede op, selvom jeg virkelig synes, det var nogle flinke og gode holdkammerater at have.

Har allerede tilbud på bordet

Selvom nyheden om birdfromskys exit fra 00NATION ikke engang er en uge gammelt, så er der allerede bejlere til danskeren.

Over for Dust2.dk fortæller danskeren nemlig selv, at selvom han ikke endnu ved, om hans fremtid ligger i dansk eller international Counter-Strike, så har han fået tilbud fra sidstnævnte.

Når du tænker på din egen fremtid, hvor ligger den så? Vil du gerne tilbage til dansk CS, eller kigger du stadig mod den internationale scene?

Jeg ved det ikke endnu. Jeg har nogle tilbud fra internationale hold, men jeg har sagt til alle, at jeg nok ikke tager en beslutning før RMR-turneringen er færdig, og at jeg måske venter til efter majoren, medmindre det føles helt rigtigt.

Første skridt er dog, at jeg ved, at organisationen er on point som en professionel organisation skal være, og derefter kigger jeg på lineup / coaches osv.

Det er dog ikke kun længere nede på HLTV-ranglisten end 00NATION lå, at der har været efterspørgsel.

birdfromsky fortæller nemlig, at det også er hold i top 20, han har været i kontakt med.

Det er alt fra top 15/20 til top 100-hold, jeg har snakket med. Dermed ikke sagt, at jeg har tilbud fra alle, men nu må vi se, hvad der sker efter RMR og major.

De fleste danske tophold har allerede deres holdkort på plads. Astralis hentede stavn og jabbi i slutningen af 2023, Heroic har for nylig skiftet ud, mens Preasy og ECSTATIC begge gør det godt og skal spille RMR senere mandag.

birdfromsky kan dog godt se sig selv på nogle danske hold, hvis interessen er der, og holdene føler, at han vil være en forbedring.

Den går lidt begge veje, fordi der ville da være nogle hold, som jeg selvfølgelig ville sige ja til, men det kræver også, at de forstår, de ville blive bedre med mig, end de er nu.

Så du er slet ikke afvisende over for at vende tilbage til et dansk hold, hvis muligheden byder sig?

Det er jeg ikke, nej.

Hvorvidt der har været egentlig interesse og snakke med danske hold vil birdfromsky ikke komme ind på.

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.